Adventi jótékonysági akciót szervez a Fiatal Családosok Klubja

A Leány, Anya, Gyerek Alapítvány javára gyűjt a Fiatal Családosok Klubja, mintegy harminc hazai családszervezettel együtt, a Családszervezetek 6. Adventi Vásárán. A befolyt összegből egy új családi otthont szeretnének kialakítani, bántalmazott anyák és gyermekeik számára. A vásárban az akció fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és lányuk, Áder Júlia által készített adventi koszorúkat lehet megvásárolni.


Hír Tv

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott az esemény kapcsán elmondta, hazánkban 60 ezer civil szervezet végzi munkáját. A magyar kormány nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is támogatja őket. 2010 óta 2,5-szeresére nőtt a támogatás mértéke, melynek összege már több, mint 354 milliárd forint. Hozzátette: a közös gondolkodás és cselekvés nagyon fontos. Támogassuk a rászoruló családokat és a nemes ügyeket!

Király Nóra, a Ficsak alapítója közölte: a járványhelyzet miatt a gyűjtést – akárcsak tavaly – idén is az online térben tartják meg. A vásárban az akció fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és lányuk, Áder Júlia által készített adventi koszorúkat lehet megvásárolni – ismertette. Az idei adventi gyűjtésük teljes bevételét egy új családi otthon kialakítására szánják, amely teljes ellátást és menedéket ad majd az arra rászoruló családoknak. A járványhelyzet miatt is különösen fontosnak nevezte, hogy segítséget kaphassanak a családon belüli erőszak áldozatai. A Ficsak célkitűzése, hogy legalább másfélmillió forintot tudjanak összegyűjteni erre a célra – jelezte. A programokra térve elmondta, hogy pénteken várják az adományozókat a Ficsak XI. kerületi központjának kertjébe, ahol a többi között koszorúkészítés és mézeskalács-sütés lesz.

A kezdeményezésben résztvevő Dér Heni énekesnő, kisgyermekes édesanya a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „akiknek most zajlik a gyűjtés (.), számomra igazi hősök”. Kitért annak fontosságára is, hogy a nehéz helyzetbe került édesanyák baj esetén merjenek szólni és szakember segítséget kérni.

Gróh llona, a Ringató alapítója a többi között elmondta, hogy kisgyermekes családoknak szóló zenei, művészeti nevelési programjuk olyan érzelmi megerősítést adhat a szülőknek, amelyre az anyaotthonban élőknek van igazán szükségük. Gróh Ilona egyúttal a Ringató Facebook-oldalán tartandó online karácsonyi foglalkozásra hívta a kisgyermekes családokat november 28-án 10 óra 30 perctől, amelyen egy belépő árával támogathatják a gyűjtést is.

A családszervezetek adventi akciója 2016-ban indult, a Ficsak a gyűjtést minden évben több szervezettel karöltve rendezi meg. A befolyt összegből évről évre segítséget nyújtanak egy olyan szervezetnek, amelynek munkája kiemelkedően fontos a kisgyermekek életében. 2018-ban a siket és nagyothalló, 2019-ben a szívbeteg gyermekeket, 2020-ban pedig a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták a gyűjtés által. A támogatásokat a www.adjukossze.hu weboldalon is fogadják.