Újraválasztották elnöknek Szendrei Lászlót a megye gazdálkodói

Tisztújító közgyűlést tartott szerdán a Heves Megyei Gazdakörök Szövetsége Egerszóláton, a február végén lejáró mandátuma miatt. Az ülésen jelen voltak a megyei gazdakörök vezetői, akik ismét bizalmat szavaztak Szendrei Lászlónak az újabb 5 éves megbízatásra az elnöki tisztségében. A közgyűlésen elhangzott az is hogy a kormány támogatásának köszönhetően fejlődik az ágazat, agrárbéke jellemzi a megyét.


Eger Hírek

Nagy megtiszteltetés és felelősség is. Ígéretet tettem, hogy a megkezdett munkát elvégzem – fogalmazott Szendrei László, a Heves Megyei Gazdakörök Szövetség újraválasztott elnöke.

Hangsúlyozta, az elmúlt évek alatt jó viszonyt sikerült kiépíteni a hivatali és kormányzati szereplőkkel is. Hozzátette, Heves megye az a terület, ahol a mezőgazdaság minden formája megtalálható a területi adottságoknak köszönhetően.

Szendrei László az elmúlt 5 eredményei közé sorolta az 52 tagú Ifjú Gazda Tagozatot is, mely az országban először megyénkben jött létre és a Gazdasszony tagozatot is.

A közgyűlésen Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője beszédében emlékeztetett arra, hogy a kormány az elmúlt 12 évben szoros együttműködést alakított ki a gazdákkal.

Az elmúlt 12 év világosan megmutatta, hogy a magyar gazdák számíthatnak Magyarország Kormányának a támogatására, ellentétben a baloldallal, hiszen 2002-2010 között mikor a Gyurcsány- Bajnai kormányzat volt, akkor állandósultak a gazdatüntetések, a gazdák nem kapták meg a nekik járó figyelmet és a támogatást sem. 2010 után változás állt be. Elmondhatjuk agrárbéke van. Mind Budapesten, mind Brüsszelben kiálltunk a gazdákért és megvédtük a magyar földet.

Pajtók Gábor is jelen volt a tisztújító közgyűlésen, aki arról számolt be, hogy a megyei gazdaszervezet szoros kapcsolatot ápol a Heves Megyei Kormányhivatallal is, ezzel segítik elő a közös munkát, a megyei gazdák támogatását.

Külön öröm számomra, hogy a kormány megemelte az agrárium támogatását. Így Heves megyében 21 milliárd forint összegű támogatást kaptak a gazdák. Az emelt összegű nemzeti források tekintetében 2021-ben több mint 50 milliárd forint értékű támogatási kérelmet nyújtottak be

-emelte ki.

Pajtók Gábor, Heves megye 1. számú választókerületének Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje arról is szólt, hogy megválasztása esetén a választókerületben élő polgárok, gazdálkodók érdekeit kívánja szolgálni.

Jelenleg is zajlik a közös uniós agrárpolitika reformja, a magyar kormány olyan programot alakított ki, melynek köszönhetően majd minden gazdálkodó hozzájuthat a támogatáshoz – emelte ki a közgyűlésen Jakab István, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének elnöke, az Országgyűlés alelnöke. Mindehhez tanácsadó hálózatot is létrehoznak, hozzátette  – véleménye szerint sok múlik a gazdáknak az április 3-ai országgyűlés választáson.

Előttünk a nemzet sorsa áll. Amit eddig előkészítettünk, a föld megvédése, a gazdaság átadása, az osztatlan közös rendezése, a nemzeti támogatás 17 %-ról 80%-ra emelése, az adótörvények. Mindezek semmit nem érnek, ha egy olyan kormány irányítja az országot, ami azzal kezdené, hogy földadó, szabad földforgalom, kiárusítaná az országot. Ebből már van tapasztalunk, nem kérünk belőle

húzta alá a szervezet országos elnök.

A tisztújító közgyűlésen tagváltozás nem történt, azonban választottak 6 alelnököt és egy ellenőrző bizottságot is létrehoztak.