A MAGYAR HORGÁSZOK SZÁMÍTHATNAK A KORMÁNY TÁMOGATÁSÁRA

A magyar horgászok számíthatnak a kormány támogatására – hangzott el a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottól az esztergomi búbánatvölgyi Kerektavi Menedékházban a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége által rendezett Horgász Tematikus Napon.

Nyitrai Zsolt bemutatta a Szövetségben a horgászokkal című tájékoztató kiadványt, azt mondta, hogy a polgári kormányok alatt jelentősen nőtt a szféra költségvetése, sikerült modernizálni az általuk használt infrastruktúrát és a horgászok érdekeit figyelembe vevő döntéseket hoztak. „2010 előtt nem ez volt a tendencia, nem ez volt a jellemző” – jegyezte meg.

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a magyarországi horgászok közössége legnagyobb hazai civil szervezet, több mint 700 ezer taggal. Felidézte, 2010-ben a kormány szövetséget kötött a velük és a horgászokat tömörítő Mohosszal, illetve ígéretet tettek arra, hogy minden őket érintő fontos döntés előtt kikérik a véleményüket.

Szólt arról is, hogy a kormány és a Mohosz közötti stratégiai megállapodást megújítják, majd bejelentette, hogy horgász kiadványok, folyóiratok, magazinok mellékleteként, valamint országjárás keretében személyes találkozások alkalmával juttatják el az érintettekhez a Szövetségben a horgászokkal című kiadványt. Az Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjével kezdődő tájékoztató végig veszi az elmúlt 10-12 év közös eredményeit – tette hozzá.