A miniszterelnök gratuláló levele hagyománnyá vált

Lapunk birtokába jutott levelek tanúsága szerint Orbán Viktor miniszterelnök mind az érettségiző diákoknak, mind pedig a diplomájukat megszerző hallgatóknak gratulált és sok sikert kívánt.

Kérem, fogadja elismerésemet a diplomája sikeres megszerzéséhez! Nehéz időszak áll mögöttünk, amely meghatározta az Ön felsőoktatásban eltöltött éveit is. A koronavírus-járvány okozta korlátozások, a digitális oktatás nagy fegyelmezettséget kívánt oktatótól és hallgatótól egyaránt. Köszönöm a járványhelyzet idején tanúsított kitartását. Kívánom, hogy a megszerzett tudását eredményesen tudja kamatoztatni! Bízom benne, hogy örömét leli majd a munkájában. Gratulálok az okleveléhez!” – írta Orbán Viktor a diplomájukat megszerző hallgatóknak. 

Orbán Viktor levele a diplomásoknak

A miniszterelnök az érettségi bizonyítványt szerző diákoknak is küldött gratuláló levelet, amelyben Magyarország kormánya nevében megköszönte a megértő hozzáállást, amit az elmúlt esztendőkben tanúsítottak. Az érettségi bizonyítvány megszerzése után, kívánom, hogy legyen sikeres és valósítsa meg a terveit akár a továbbtanulás, akár a munkába állás mellett dönt. Kívánom, hogy a jövővel kapcsolatos elképzeléseit sose kényszerüljön feladni, s itthon, Magyarországon találja meg a számítását és boldogulását – írta a miniszterelnök a sikeres érettségi vizsgát tevő diákoknak.

Orbán Viktor levele az érettségizőknek

Jelentős teljesítmény

Ez már egy hagyomány Magyarországon, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy köszöntő, köszönő, elismerő levelet ír mind az érettségizőknek, mind pedig a diplomájukat megszerző hallgatóknak – nyilatkozta lapunknak Nyitrai Zsolt. A miniszterelnök főtanácsadójának tájékoztatása szerint ezt a levelet az érettségizők a bizonyítvánnyal, a diplomát szerzők pedig a diplomával együtt veszik át. A miniszterelnök levelét közel 1200 intézménybe, mintegy 72 ezer érettségiző, illetve 60 intézménybe nagyságrendileg 53 ezer végzős hallgató részére küldték ki.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó

A figyelem gesztusát adja meg a miniszterelnök mind az érettségizőknek mind a diplomásoknak. Amikor Orbán Viktor először levelet írt a végzős diákoknak, hallgatóknak, akkor épp a világjárvány közepén jártunk, az emberi találkozások jelentős mértékben korlátozva voltak.  A miniszterelnök a világjárvány után is fontosnak tartja, hogy egy ilyen jelentős teljesítmény után köszöntse őket, és további sikereket, eredményeket kívánjon a diplomázást, és az érettségit követő évekre – részletezte a miniszterelnök főtanácsadója.