Magyarország Kormánya támogatja a cukorbeteg gyermekek nyári táborozását

Magyarország Kormánya azért támogatja a cukorbeteg gyerekek nyári táborozását, mert az kikapcsolódás a gyermekeknek, és egyben pihenés a szülőknek. A cukorbeteg-közösségek számíthatnak a kormány támogatására.

„Hazánkban több mint egymillió cukorbeteg él, közülük közel 5000 gyermek 1-es típusú cukorbeteg. Számukra rendkívül fontos, hogy a nyári szabadidejüket biztonságos környezetben, szakszerű ellátással töltsék el. Idén 14 diabétesz-közösség szervezésében több mint 600 gyermek vesz részt nyári táborokban.

Magyarország Kormánya azért támogatja a cukorbeteg gyermekek nyári táborozását, mert az kikapcsolódás a gyermeknek, és egyben pihenés a szülőnek.

A cukorbeteg-közösségek számíthatnak Magyarország Kormányának a támogatására”

 – mondta el Nyitrai Zsolt a közösségi oldalára kitett videóban.

A szülőknek is kikapcsolódás

A videóban a szülők is elmondják, milyen nagy segítség számukra, hiszen egy kicsit fellélegezhetnek és mentesülhetnek a mindennapos vércukormérések és inzulin beadások alól, miközben tudják, hogy a gyerekeik biztonságban vannak és jól érzik magukat.

Muskát Erika, a Sportos Cukorbetegek Egyesületének elnöke hozzátette, hogy 2012 óta tartanak edukációs sporttáborokat, ami az utóbbi években az Erzsébet táborok részeként valósulnak meg ezek. A gyerekek itt megtanulják, hogy a diabetesszel is lehet sportosan és egészségesen élni.