Az Egri Végvár Polgári Körök két évtizedét ünnepelték Egerben

Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke olvasta fel. Az ünnepségnek a Bartakovics Béla Közösségi Ház adott otthont. Az eseményen a pohárköszöntőt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos mondta el.

Ebben az évben 20 éve annak, hogy 2002-ben Orbán Viktor kezdeményezésére megalakultak szerte az országban a polgári körök. Egerben is számtalan városrészben és utcában fogtak össze a polgári, konzervatív gondolkodású emberek, hogy együtt cselekedjenek, jobbá tegyék városunkat és országunkat – írták előzetesen a mozgalom péntek délutáni jubileumi ünnepségének meghívójában.

Csákvári Antal

Az egri egyesületet az eltelt 20 évben valamilyen formában támogató személyek számára díszoklevelet adtak át, valamint készült egy 20 perces filmösszeállítás az elmúlt 20 évben szervezett rendezvényekről, melyet levetítettek.

Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke olvasta fel. A kormányfő most a Türk Államok Szervezetének tanácskozásán vesz részt Üzbegisztánban. A polgári körök elindítója az egri hősök példájával üzent: csak az a miénk, amit meg tudunk védeni. Ne engedjük a magyar nemzet sorsát kicsavarni a kezünkből – kérte. Felhívta a figyelmet arra, hogy a polgári köröknek is köszönhető, hogy 2010 óta kétharmados parlamenti többségben kormányoz a polgári oldal, és emlékeztetett mennyi Békemeneten járultak hozzá az elsöprő létszámhoz. A kormányfő Hende Csaba által tolmácsolt szavait nagy taps követte az ünnepségen.

Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke

Zseniális húzás volt a 2002-es választási vereséget követően elindítani ezt a mozgalmat.

– mondta el Csákvári Antal, az Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete elnöke. Felidézte, hogy olyan civil emberek hozták ezeket létre, akik érdekek nélkül, értékek mentén, önzetlenül kívánnak tenni a közösségükért. Beszélt arról is, hogy fontos a kapcsolat a külhoni magyarsággal, így például rendszeresen érkeznek a székelyföldi Zetelakáról és a kárpátaljai Szürtéről is.

Utóbbi iskolájával kifejezetten jó a viszony, 8 éve szállítanak adományokat karácsonyra Egerből. Csákvári Antal szavai szerint 10-12 ezer tagja lehet most a polgári köröknek az országban, fontos küldetést teljesítenek a nemzeti oldalon, szükség van rájuk továbbra is. Egerben abban bíznak, hogy növelni tudják a létszámot, és fiatalítani a tagságot, jövőre már a Nagycsaládosok Egri Egyesületével is közös programokat szerveznek majd, igyekeznek jó kapcsolatot kialakítani velük.

Az eseményen a pohárköszöntőt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos mondta el.

Ez eseményről készült videó:

Fotógaléria: