Elkészült a Korda Rosé

A Korda-házaspár tavaly részt vett Egerben a szüreten, saját kezűleg metszették le a szőlőfürtöket, amikből most elkészült a Korda-bor.

Hányan mondhatják el, hogy saját kezűleg szüretelik a saját borukat? Talán csak a borászok – és a Balázs Klári-Korda György házaspár! Korda György és a felesége tavaly részt vett az egri borvidéken a szüreten és kétkezi munkájukkal járultak hozzá az idei egri borok elkészüléséhez.

Balázs Klári és Korda György a szüreten Nyitrai Zsolttal.

Az Eger Sikeréért Egyesület szervezésében szedték a szőlőt a Ferenc-hegy Dűlő zamatos fürtjeiből.

Nos, az áldozatos munka meghozta gyümölcsét: elkészült az általuk leszedett szőlőből a Korda rozé! A limitált, mindössze 12 palackkal készült különleges egri rozéből Balázs Klári és Korda György is kapott egy üveggel, aminek igencsak örültek.

Nincs párja az egri bornak! 

– áradozott az énekes, de azért hozzátette: a többi magyar bor se kutya. 

A kékfrankos szüretelésében vett részt Balázs Klári és Korda György, nem kis örömünkre

mondta Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a miniszterelnök főtanácsadója, aki Juhász Ádámmal, a Juhász Testvérek Pincészete ügyvezetőjével és társtulajdonosával, az Egri Borműhely egyik alapítójával együtt adta át a művész házaspárnak az általuk szüretelt szőlőből készült bort, amit egyedi címkével is elláttak.

„Balázs Klári és Korda György közreműködése jó reklám a szőlészek-borászok áldozatos munkájának, az egri borvidéknek és a magyar bornak, ami immár világszínvonalat képvisel. Egyre több kiváló, a nemzetközi piacon is helytálló magyar bor készül, amire okkal lehetünk büszkék” – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Az eseményen készült videó itt tekinthető meg: