„Ünnepeljünk közösen, akadálymentesen!”

Augusztus 20-a kapcsán friss videóval jelentkezett Facebook-oldalán Nyitrai Zsolt.

Augusztus 20-a kapcsán friss videóval jelentkezett Facebook-oldalán Nyitrai Zsolt. A miniszterelnök főtanácsadója a nemzeti ünnep kapcsán nem csak arra emlékeztetett, hogy Magyarország Kormánya együttműködik a fogyatékossággal élő emberekkel és az őket képviselő szervezetekkel, de videójából az is kiderül, hogy mindez miképp valósul meg a nemzeti ünnepünkön.

„Magyarország Kormánya együttműködik a fogyatékossággal élő emberekkel, az őket képviselő szervezetekkel! Mindenkinek joga van a méltó ünneplésre. Ilyen módon az állami rendezvényeket akadálymentesítjük, fizikailag és infokommunikációsan egyaránt! Így lesz ez most augusztus 20-án, a Szent István napon is. Ünnepeljünk közösen, akadálymentesen! Boldog születésnapot, Magyarország!”

– írja Nyitrai Zsolt.

Az alábbi videóban a miniszterelnök főtanácsadója mellett megszólal Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is, aki elmondja, hogy az Andrássy szobor lábánál alakítottak ki helyet a fogyatékkal élők számára, ahonnan zavartalanul láthatják az augusztus 20-ai légiparádét és a tűzijátékot is.