Nagy sikerrel zárult a sérült gyermekek napja

Szeptember 11-én immár 31. alkalommal szervezték meg a sérült gyermekek napját a Fővárosi Állat- és Növénykertben, amelyen az ország minden vármegyéjéből több ezer gyermek tölthetett el egy napot Budapesten.

Több mint nyolcezer sérült gyermek vett részt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert már hagyományosnak mondható közös szervezésű eseményén – adta hírül a lapunknak eljuttatott közleményében az ÉFOÉSZ.

A rendezvény fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a nehézséggel élők helyzetére, akik szintén közösségben szeretnének élni.

– hangsúlyozta Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója az esemény megnyitóján köszönetét fejezte ki a Volán–MÁV csoportnak, amely idén is az ország minden pontjáról biztonsággal és térítésmentesen vitte a résztvevőket a programok helyszínére.

Hangsúlyozta: Magyarország Kormányának stratégiai partnerei a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek ezen a területen különösen érvényesül a „Semmit rólunk nélkülünk” elv.

A fogyatékossággal élők és az őket képviselő szervezetek számíthatnak Magyarország Kormányának támogatására. Ennek eredményeként egy évtized alatt csaknem a háromszorosára nőtt a fogyatékosságügyi érdekképviseleti szervezetek állami támogatása – mondta a miniszterelnök főtanácsadója.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az esemény előtti sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt elmondta, hogy Magyarországon több mint egymillió embert érint közvetve vagy közvetlenül a fogyatékosság. Rámutatott:

a fontos lépések előtt a kormány mindig kikéri a véleményüket az őket képviselő szervezeteknek, amelyeket lehetőség szerint be is építi a döntésekbe.

A sérült gyermekek napja egy nagyon jó példa a civilek, a gazdasági társaságok és az állam összefogására – tette hozzá Nyitrai Zsolt.