A “fiataloknak akkor jó, ha Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét”

A többi között a jövő évi EP választások tétjéről beszéltek a Fidelitas XX. kongresszusán felszólalók.

A Fidelitas 2023. november 11-én, szombaton Székesfehérváron tartotta XX. kongresszusán.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kiemelte:

A jövő évi európai parlamenti választás tétje az lesz, hogy bebizonyítsák, nemzeti és szuverenista politikával is lehet választást nyerni.

Úgy fogalmazott: a kampányban az lesz a fontos, hogy mi történt az elmúlt években Európában. A brüsszeli elit rosszul kezelte a koronavírus-járványt, az Európai Bizottság elnöke korrupciós ügybe keveredett, és a helyreállítási alap forrásainak felhasználása körül is “minimum aggályok merültek fel” – sorolta.

A migrációs válságot a következő időszakban “terroristaválság” fogja leváltani. Eddig is voltak ennek nyomai – jelezte, utalva a 2015-ös migrációs hullám megindulása utáni párizsi és brüsszeli terrortámadásokra.

Szólt arról is, hogy amint kitört a háború Ukrajnában, Magyarország a leghangosabban és a legvilágosabban foglalta el a béke álláspontját, míg az EU és meghatározó országai a háborús álláspontot, valamint a fegyverszállításokat erőltették, továbbá belevágtak egy elhibázott és rossz szankciós politikába.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója azt mondta, a jövő évi kampányban kiemelt feladatuk lesz a Fidelitas tagjainak az online térben, a politikai akciókban és demonstrációkban, valamint a fontos ügyek “fiatalok nyelvére való lefordításában”.

Úgy fogalmazott: a “fiataloknak akkor jó, ha Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét”, mert szemben a korábbi kormányfőkkel, ő megadta a 25 év alattiaknak a mentességet a személyi jövedelemadó (szja) megfizetése alól, segíti az első lakásszerzést, ingyenessé tette a nyelvvizsgát és a KRESZ-vizsgát.