A ZF Hungária a kormány stratégiai partnere

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány és a sebességváltókat gyártó német tulajdonú ZF Hungária Kft., a dokumentumot kedden írták alá a Parlamentben.

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Őszi Csilla és Markus Schleier, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatói  aláírták a magyar kormány és a sebességváltókat gyártó német tulajdonú cég közötti stratégiai megállapodást a Parlamentben.

A megállapodás négy fő területe a magyarországi beszállítói kör növelése, a kutatás-fejlesztésen alapuló gyártásfejlesztés, a foglalkoztatás bővítése, illetve a szakképzési rendszer fejlesztése. Az ünnepélyes aláíráson Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a kormány 2010-ben döntött arról, hogy elindítja az ország újraiparosítását, azt a stratégiai célt kitűzve, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja.

A hazai újraiparosítás sikeres, amiben az autóipar fontos szerepet játszik, a magyar autóipar kirobbanó formában van – fogalmazott az államtitkár.

Nyitrai Zsolt a térség országgyűlési képviselője, a Fidesz Heves megyei elnöke méltatva a szerződés létrejöttét egyebek mellett elmondta: a ZF Hungária Kft. egri gyára mintegy 800 embernek ad munkalehetőséget, s így a vállalat meghatározó szerepet tölt be a megyeszékhely és környékének gazdasági életében.

Mint hozzátette, a cég a társadalmi felelősségvállalás szellemében támogatja a helyi közösségeket, szervezeteket, a kultúrát és a sportot, így legfőbb szponzora az idén harmadszor bajnokságot nyert egri vízilabdacsapatnak is.

EH