Eger lehet a konferenciaturizmus fővárosa

[@ 10.06.24.] A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára adta át a Hotel Eger & Park új konferencia- és kiállítótermét, amellyel a vidéki Magyarország legnagyobb konferencia-központja jött létre.

A hotelben 2004-ben rendezték az első, 500 fős konferenciát, amit még ugyanabban az évben egy 1300 személyes rendezvény követett. Az utóbbi években is több, ezer résztvevős vagy nagyobb fórumot bonyolítottak le itt, ám hely hiányában ehhez hatalmas sátrat kellett felállítaniuk. Ezért vált szükségessé az új épületrész felhúzása – mondta el Harmati László szállodaigazgató.

Dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára köszöntőjében kiemelte: a konferenciaközpont átadása túlmutat önmagán, hiszen az a helyi turisztikai együttműködés kiszélesítésének a lehetőségét teremti meg.

Az államtitkár szerint ki kell jelölni stratégiai fejlesztési célokat Egerben és Heves megyében, majd azt közösen kell képviselni.

Dr. Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint a beruházás nemcsak az Észak-magyarországi Régiót fejleszti, hanem az egyetemes magyar turizmust is segíti. Habis László, Eger polgármestere is a konferenciaturizmus fontosságát hangsúlyozta, mint elmondta, egy ilyen eseménynek kisugárzó a hatása a környékre. Az ünnepi beszédeket követően átvágták a szalagot, majd Dr. Ternyák Csaba egri érsek áldást kért a helyre.