Folytatjuk az aláírásgyűjtést

Eddig 1 millió 300 ezer választópolgár mondta azt, hogy aláírásával támogatja a Fidesz-KDNP jelöltjeit – mondta Nyitrai Zsolt.

38 nap van hátra az országgyűlési választásig – hívta fel a figyelmet a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.  Mint mondta, február 17-én megkezdődött mind a 106 egyéni körzetben a támogatói aláírások gyűjtése. Hangsúlyozta, a Fidesz és a KDNP két célt tűzött ki maga elé: egyrészt azt, hogy elsőként adják le a Nemzeti Választási Irodához az ajánlásokat, ezt már sikerült elérni, másrészt azt is elhatározták, hogy a lehető legtöbb aláírást gyűjtik össze.

A Fidesz-KDNP teljes padlógázzal kezdte a kampányt, hiszen a kampány első hetében három rekordot is felállítottunk: a legtöbb önkéntessel, a leggyorsabban, a legtöbb ajánlást gyűjtöttük össze eddig – sorolta Nyitrai Zsolt. Hozzátette: ez a párt történetének az eddigi legsikeresebb aláírásgyűjtési akciója, mivel 48 óra alatt minden jelölt leadta a jelöléshez szükséges ajánlásokat.

Leszögezte, folytatják az aláírásgyűjtést, mert ez az időszak egy kiváló lehetőség arra, hogy közvetlen kapcsolatot létesítsenek a választópolgárokkal.  Közölte, az önkéntesek és a képviselőjelöltek a standoknál és a Fidesz választókerületi irodáiban várják mindazokat, akik alá akarják írni a támogatói íveket, de emellett házról házra járva is gyűjtik az aláírásokat.

Nyitrai Zsolt arra kérte azokat, akik támogatják a Fidesz és a KDNP programját, és eddig még nem írták alá a támogatói íveket, hogy az elkövetkezendő napokban, hetekben tegyék meg.

Kiemelte, eddig 1 millió 300 ezer választópolgár mondta azt, hogy aláírásával támogatja a Fidesz-KDNP jelöltjeit. Szeretném megköszönni a választópolgárok támogatását és az önkéntesek segítségét – fűzte hozzá, megjegyezve, „ez ebben a szakaszban mindenképpen rekordmennyiségű ajánlásnak mondható”. 1 millió 300 ezer választópolgár ajánlása nagyon komoly biztatást ad nekünk – jelentette ki.

A választás tétje igen nagy: az egyik oldalon a Gyurcsány-Ferenc vezette koalíció áll, amelyet elsősorban az alkalmatlanság, a korrupció, valamint a hozzá nem értés és a hazugság jellemez – hangsúlyozta. Hozzáfűzte: ezzel szemben a másik oldalon a Fidesz-KDNP jelöltjei vannak. A jövőben is garanciát nyújtunk a munkahelyek teremtésére, a családbarát politikára, valamint a rezsicsökkentés folytatására – húzta alá.

Szólt arról is, a hivatalos ajánlóíveket leadták a helyi választási bizottságoknak, valamint a Nemzeti Választási Irodába, jelenleg egy támogatói aláírásgyűjtő íven folytatják a megkezdett munkát. Ez természetesen az adatvédelmi szabályok betartásával történik,és  ezeket az íveket nem fogjuk már leadni – zárta szavait Nyitrai Zsolt.

fidesz.hu