Interaktív tábla, notebook és szavazógép

Közel 200 milliós informatikai fejlesztés programzáróját tartották a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában.

Négy általános- és hét középiskolába összesen 119 iskolai tananyagcsomag érkezett, melyekben egyebek mellett interaktív táblák, notebookok és kivetítők szerepelnek, de az intézmények kaptak szavazógépeket, szoftvereket, komplett iskolai PC-ket, illetve sajátos nevelési igényű diákok tanulását segítő eszközöket is.


(forrás: TV Eger)

– A mai világban elképzelhetetlen informatikai tudás nélkül az élet. Ma Magyarországon 11 millióan fizettek elő mobiltelefon és két millióan vezeték nélküli internet szolgáltatásra. Egy előrelátó önkormányzat és oktatási intézmény lépést tart ezzel a fejlődéssel. Az eszköz a szükséges alap, de a lényeg a tartalom – mondta a programzárón Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára.

Hozzátette: – Az Európai Unió partnereiként óriási lehetőséget kaptak az egri iskolák, hiszen a program százszázalékosan Európai Uniós forrásból valósult meg.
A rendezvény zárásaként a 3. A osztályos tanulók ismerkedtek meg az új eszközökkel, illetve az interaktív tábla használatával egy bemutató környezetórán.