Szolgáltató állam: közel a segítség

Az országban tizedikként Egerben adták át a Széchenyi Programirodák rendszerének helyi irodáját. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos arra kérte a megjelent vállalkozókat, Heves-szerte vigyék hírét annak, hogy helybe jöttek a pályázati lehetőségek és az információk.

Az eseményen köszöntőt mondott Habis László polgármester és Horváth László kormánymegbízott.

(a TV Eger felvétele)

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott, ez a nap azért szimbolikus, mert összesűrűsödik benne minden, amit a 2010-ben munkához látott Magyar Kormány gondol gazdaságfejlesztésről, fejlesztéspolitikáról és a szolgálató államról. „Magyarország teljes megújítására kaptunk mandátumot 2010-ben, ezért mi továbbra is hiszünk abban, hogy a törekvő, vállalkozó magyarok elől le kell bontanunk minden falat, és az útjukból el kell hordanunk minden akadályt, hogy a magyar vállalkozók a fejlesztésekre, a munkahelyteremtésre koncentrálhassanak” – fogalmazott a miniszterelnöki biztos.

Meggyőződésünk, hogy az átszervezések, melyek ebben az évben befejeződnek, azt szolgálják, hogy Magyarországon – így Egerben és Heves megyében is – erősebbé váljon a középosztály, több munkahely, több vállalkozás és jobb fizetések legyenek. Ezek az átszervezések azért szükségesek, hogy az Önök gyerekei ne a külföldi munkában, hanem magyar sikerben gondolkozzanak. Az átszervezések célja, hogy Magyarország erősebb, és jobb helyen legyen a világon – mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos a Széchenyi Programiroda megnyitóján, Egerben.