Nagyobb figyelem a cukorbetegeknek

A Magyar Diabetes Társaság szervezésében került megrendezésre a Magyar Imre EASD Clinical Postgraduate Course.

Nagyobb figyelem a cukorbetegeknek

A neves belgyógyászról elnevezett konferenciára 38 nemzetből érkeztek vendégek és előadók. A diabétesz világnapján kezdődő, három napos rendezvényen a magyar és a nemzetközi diabetológia neves szaktekintélyei adtak elő.

A rendezvény megnyitóján beszédet mondott Prof. dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke, Prof. Bruce Wolffenbuttel, az EASD Postgraduate Education albizottságának tagja és Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

Nagyobb figyelem a cukorbetegeknek

Prof. dr. Kempler Péter, az MDT elnöke elmondta, hogy nagy öröm a cukorbeteg szakma számára a konferencia megszervezése és külön megköszönte Magyarország Kormányának, hogy foglalkozik a cukorbetegség kérdésével.

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy Magyarország Kormánya ezen a napon döntést hozott, magasabb szinten támogatja a vércukorszint mérő eszközöket az 1-es típusú cukorbeteg gyermekek esetében és kiemelt támogatást kapnak a cukorbeteg szervezetek. A diabétesszel érintettek továbbra is számíthatnak Magyarország Kormányának segítségére. A közös gondolkodásnak köszönhetően erősebb napirenddé tették a cukorbetegség kérdését és egyre több döntéshozó ismeri fel a problémát. A szakmai szervezetekkel megkötött együttműködési megállapodás pontjait a jövőben is tovább viszik és az együttműködésben részt vevők körének kibővítésére is lehetőséget lát. Eredményesnek tartja a tavalyi évben megrendezett „Jónak lenni Jó” adománygyűjtő kampányt, amelynek köszönhetően 130 millió forint gyűlt össze az 1-es típusú cukorbeteg gyermekek nyári táboroztatására, így idén közel 450 gyermek tölthette a szünidőt nyári táborban. A megmaradt összeg lehetőséget biztosít arra, hogy a táborok jövőre is megvalósuljanak.