Tiszteletdíjából is segíti a védekezést Nyitrai Zsolt

Nyitrai Zsolt Füzesabonyban folytatta önkéntes fertőtlenítő munkáját, ahol anyagi támogatásáról is biztosította a helyi Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesületet. A munkálatokra elkísérte őt a város első embere, Nagy Csaba polgármester is.


Eger Hírek

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője pénteken Füzesabonyban öltötte magára a speciális védőruhát, ahol Nagy Csaba polgármesterrel közösen végzett önkéntes fertőtlenítési munkálatokat a város forgalmasabb területein, illetve a víztorony melletti játszótéren és parkban.

A képviselő emlékeztetett, hogy mivel sikerült ellaposítani a vírus járványgörbéjét, ezért a védekezés második szakaszába lépve, vidéken lehetőség nyílt a korábbi korlátozások enyhítésére, így szűkebb pátriánkban is visszatérhetett az élet a városokba és a falvakba. Ez köszönhető volt többek között annak, hogy a járványveszély elején a kormányzat időben hozta meg a szigorú korlátozó intézkedéseket, és a polgárok fegyelmezetten álltak a dologhoz.

Nyitrai Zsolt kiemelte, hogy azért is fontos a közterek fertőtlenítése, mert a korlátozások enyhítésével egyre többen mennek ki a szabadbaFontos az is, hogy a szabályokat betartva a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön csak maszkban jelenjünk meg és tartsuk a másfél méteres távolságot.

A képviselő aláhúzta, hogy nem csak önkéntesként veszi ki részét a védekezésből, hanem a tiszteletdíjából időről időre felajánlást is tesz.

Nyitrai Zsolt 100 ezer forinttal támogatja a füzesabonyi Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesületet.

Nyitrai hozzátette, hogy olyan közösségeket támogat, melyek példaértékű munkát végeznek a koronavírus elleni védekezés kapcsán.

Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere elmondta, hogy mivel újranyitnak a város játszóterei, ezért nagy hangsúlyt fektetnek az ott található játékok és padok fertőtlenítésére. A közterek mellett zajlik a piac fertőtlenítése is, ott a szombati napok zsúfoltsága indokol nagyobb figyelmet a vásárlóktól. A polgármester a szabályok fokozott betartását kérte a füzesabonyi lakosoktól.