„A magyar elnökség magasra tette a lécet” – stafétabot-átadó Egerben

EGER | Egerben adta át az uniós elnökségi stafétát dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a következő soros EU-elnök, Lengyelország képviselőinek.

A Park Szállóban tartott ünnepi eseményen az infokommunikációért felelős államtitkár röviden elemezte a magyar EU-elnökségnek a szakterületén elért eredményeit. Megítélése szerint az általa felügyelt területen a feladatokat befejezték.

(forrás: TV Eger)

– A munkát becsülettel elvégeztük, sok sikert kívánok a lengyel kollégáknak – mondotta, majd átnyújtotta a díszes váltóbotot. Értékelésében dr. Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: nagy tanulsága az elmúlt hat hónapnak, hogy a politika nem mindig a civakodásról, sokkal inkább a kompromisszumok kereséséről szól. A soros EU-elnökséget képviselő lengyel delegációt – élükön a miniszteri rangú Gaj Magdalenát és Kolodziejczyk Piotrot – azért hívták meg, hogy a gyakorlatban megtanult és átélt kérdéseket megosszák velük.

– Együttműködés most is van és lesz is közöttünk – mondotta az államtitkár, aki bejelentette, hogy a két ország külügyminiszterei a napokban írták alá a megállapodást arról, hogy a lengyel elnökség idején a magyar borokat kínálják a delegációknak. Gaj Magdalena miniszter gratulált a magyar elnökség sikeres munkájához.

– Azok az eredmények, amelyeket az infokommunikáció területén el tudott érni Magyarország, számunkra is nagyon fontosak. Mi magunk folytatni fogjuk a keletkezett dokumentumok fejlesztését – jelentette ki.

Kolodziejczyk Piotr, az információs társadalomért felelős államtitkára úgy ítélte meg, hogy elnökségük idején is számos fontos kérdést kell megoldani. Első helyen említette az informatikai rendszerek biztonságosságát.