Régi-új elnök a Fidelitas élén

Újabb két évre választotta elnökké Ágh Pétert a Fidelitas X. Tisztújító Kongresszusa. A vezető munkáját 16 alelnök segíti, hárman operatív alelnöki feladatot is kapnak: Oroján Sándort felkérte az elnök. A kongresszus résztvevőinek Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében azt mondta, Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, a kormány számít a munkájukra.

Orbán Viktor azt mondta, a kormány mindig is számíthatott a fiatalokra, a Fidelitasra; arra kérte őket, a jövőben is segítsék munkájukat.

Ágh Péter elmondta, kilenc év után úgy tartják a kongresszust, mint a vezető kormánypárt ifjúsági szervezete. A Fidelitasnak jelenleg 148 önkormányzati képviselője, köztük számos polgármestere, két európai parlamenti képviselője, s két tucat országgyűlési képviselője van.

A Fidelitasnak nem az a szerepe, hogy kis Fidesz legyen – mondta Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár, korábbi Fidelitas-alelnök. A politikus szerint a Fidelitasnak olyan hívó szavak mentén kell szerveződnie, mint a szókimondó, vagány, forradalmár, trendi és szabadelvű.

Ágh Péter a kongresszus után Egerben tartotta első sajtótájékoztatóját Oroján Sándor alelnökkel. Felkérte, segítse munkáját kiemelt, operatív alelnökként. Erre egyébként még ketten kapnak felkérést a 16 alelnök közül. Feladatuk az ifjúsági szervezet vezetése lesz.

Oroján Sándor szerint a Fidelitasnak a jövőben jobban kell koncentrálnia a környezetvédelem és az infokommunikáció területére, érthető, környezetvédő gondolatokra, üzenetekre és aktívabb online jelenlétre van szüksége a nemzedéki szervezetnek.