Veretlenül tornagyőztes a pólóválogatott az Eb előtt

[@mti 10.08.23.] Az utolsó meccset Dr. Nyitrai Zsolt Infokommunikációs államtitkár a tribünről szurkolta végig, majd átnyújtotta az első helyezett magyar válogatottnak megérdemelten járó díjat.

A magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte a Vodafone Kupáért először kiírt nemzetközi tornát, az utolsó játéknapon – az olaszok (9-8) és a németek (15-9) után – két góllal a spanyolokat is legyőzte a Margitszigeten.

A Hajós uszodában ragyogó napsütésben rendezett vasárnap déli meccsen kezdettől a hazai csapat vezetett. Madaras Norbert akciógólja után Hárai Balázs centerezett remekül (2-0), Hosnyánszky Norbert elhajlásos bombája (3-1), majd – már a második negyedben – Kis Gábor húzása (4-2), a nagyszünet előtt a (Hosnyánszkyhoz és Kishez hasonlóan) 100. válogatottságát ünneplő Varga Dénes hat méterről a felső sarokba lőtt gólja (5-3) végig kétgólos előnyt jelentett.

A szünet után a vendégek egyenlítettek, 5-5-re a magyarból lett spanyol center, Szirányi Balázs alakította az állást. Varga Dénes és a fiatal balkezes Vámos Márton bombagólja után (7-5) a spanyolok megint visszajöttek (7-7).

A döntés a negyedik negyedre maradt: megúszás végén Madaras lőtte ki a jobb felső sarkot (8-7), Hosnyánszky ötméteresből elért góljával megint kettővel vezetett Kemény Dénes csapata (9-7). Szécsi Zoltán büntetőt hárított bő egy perccel a vége előtt, biztossá téve a magyar győzelmet, és a tornaelsőséget.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: “Úgy gondolom, helyén kell kezelni ezt az Eb előtti győzelmünket, ahogy nekünk, a többieknek is felkészülési torna volt a kupa. Ezzel együtt természetesen öröm, hogy elsők lettünk, ez járt a szponzornak, a közönségnek, mi igyekeztünk a pillanatnyi állapotunkhoz képest a legjobbat nyújtani. A spanyolok itt maradnak, két napig velünk gyakorolnak, aztán kis pihenő, majd pénteken utazás Zágrábba, ahol a házigazda horvátokkal játszunk edzőmeccset, vasárnap pedig már Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a németekkel kezdünk.”

A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Németország 6, 3. Spanyolország 3, 4. Olaszország 0