Ötmilliárdot kap Heves megye

A Környezet és Energia Operatív Programból elnyert támogatásból – önerő nélkül – szilárd-hulladéklerakók rekultivációját kezdhetik meg még az idén.

Több mint ötmilliárd forintnyi támogatáshoz jut a kormány döntése nyomán a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás – jelentette be csütörtöki egri sajtótájékoztatóján dr. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár és Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Az összegből Heves megyei 61 településhez kapcsolódó szeméttárolója válik környzetbaráttá és XXI. századivá.

Nyitrai kiemelte: a KEOP pályázaton elnyert pénzből még az idén megkezdődhet a telepek rekultivációja, s beruházás – amelyhez nem kell önerőt biztosítani – az önkormányzati ciklus végére be is fejeződhet.

Szabó Róbert hozzétette, a regionális társulásnak Heves megyéből 61 település a tagja, a most induló beruházás ebből 26 községet érint.

– Gyakran hallani: Heves megye „zöld megye”, ám erről nem csak beszélni kell, hanem tenni is érte. Ez a fejlesztés, túl azon, hogy hozzájárul a környezetterhelés csökkentéséhez, az idegenforgalom szempontjából is lényeges, hiszen eltűnnek a tájsebek – hangsúlyozta Szabó.
[gallery