Ünnepvárás: karácsonyi ajándék az egrieknek

Együtt köszöntötte az egrieket aranyvasárnap a megújult Dobó téren dr. Ternyák Csaba egri érsek, Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész, Habis László, Eger polgármestere és Nyitrai Zsolt, a város országgyűlési képviselője.

(TV Eger)

Nyitrai Zsolt elmondta: a térséget járva minden vasárnap más helyszínen találkozott az ünnepvárókkal. Advent első vasárnapján az ország legmagasabb pontján, a Kékesen, a másodikon Füzesabonyban a város történetének első műjégpályájánál, míg egy hete Andornaktályán, a Böjti Ételek Fesztiválján.

Egerben, a csodásan megújult, de értékeit megőrző Dobó téren, öröm azt mondani, hogy igazi karácsonyi ajándékot kaptak az egriek, s minden magyar polgár: az Országgyűlés kedden döntött arról, hogy nemzeti emlékhellyé nyilvánítsa az egri várat. A küzdeni akarás szimbóluma szívünkben-lelkünkben eddig is nemzeti emlékhely volt, ám a döntés nyomán immár hivatalosan is az, amely a megújuló műemlék-együttes számára további fejlesztéseket jelenthet – húzta alá a honatya.

A városi ünnepségen dr. Ternyák Csaba gyújtotta meg a koszorú negyedik gyertyáját a 212. sz. Bornemissza Gergely Cserkészcsapat tagjainak segítségével Betlehemből Egerbe érkezett lánggal.