Erős egri szövetség: Habis László indul a polgármesteri posztért

Újra Habis Lászlót javasolja polgármesterjelöltnek a Fidesz egri csoportja az októberi önkormányzati választásra – jelentette be egri sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz Heves megyei elnöke.


(Tv Eger)

A 2014-es esztendő minden bizonnyal a választások éve – fogalmazott Nyitrai Zsolt az Egri Polgárok Házában, majd emlékeztetett: áprilisban arról döntöttek az emberek, kiket szeretnének látni a magyar országgyűlésben, míg május 25-én arról, hogy kik képviseljék a magyar polgárokat Brüsszelben. Elmondta: az őszi önkormányzati választáson arról voksolunk, hogy kik legyenek azok, akik – az új jogszabály értelmében – a következő 5 esztendőben képviselik érdekeinket települési szinten.

Szavai szerint Egerben széleskörű összefogás eredményeképpen indíthatnak polgármester-, illetve képviselőjelölteket. Elárulta: hét szervezet állapodott meg a jelöltekről: a KDNP, az Egri Végvár Polgári Körök Fóruma, a Fidelitas, az Egri Lokálpatrióta Egylet, a Lungo Drom, a Nemzeti Fórum és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség.

Az, hogy ilyen korán, már júniusban bemutathatjuk a jelölteket, azt is jelenti, hogy erős szövetség, egység, szervezettség van Egerben a nemzeti-konzervatív oldalon – tette hozzá.

A honatya ezt követően bejelentette, hogy Habis Lászlót javasolják polgármesterjelöltnek. Mint elmondta, teszik ezt azért, mert a jelenleg is hivatalban lévő városvezető szakértőként mindig is rendben tartotta a város gazdálkodását, komoly fejlesztések elindítója volt, illetve eredményes összekötő kapocs lehet a város és a kormányzat között.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta azt is, hogy a jelöltek fele új, az átlagéletkoruk pedig 46 év, tehát egy fiatalos, dinamikus csapat állt össze, negyedrészük nő, hiszen részvételüket a közéletben igen fontosnak tartják, 85 százalékuk pedig diplomával rendelkezik.

Habis László ezt követően megköszönte a Fidesz egri csoportjának a támogatást s kiemelte: szükséges a kormány hathatós segítségével megkezdett munka folytatása. A városvezető ismertette a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség egri önkormányzati képviselőjelöltjeit. A tizenkét név között hat új szerepel.

1. vk. Misz József, tanár (Egri Végvár Polgári Körök Fóruma)
2. vk. Szucsik György, vállalkozó, turisztikai szakember (Fidesz)
3. vk. Bátori István, vállalkozó, egykori vízilabdázó (Nemzeti Fórum)
4. vk. Flaskay István, szállodatulajdonos (Fidesz)
5. vk. Kovács Cs. Tamás, történész, vízilabda játékvezető (Fidelitas)
6. vk. Csákvári Antal, területi igazgató (Fidesz)
7. vk. Orosz Lászlóné, turisztikai vállalkozó (KDNP)
8. vk. Gál Tibor, borász (Fidesz)
9. vk. Martonné Adler Ildikó, iskolaigazgató (Fidesz)
10. vk. Lombeczki Gábor, önkormányzati képviselő (Fidelitas)
11. vk. Gál Judit, óvodavezető (ELE)
12. vk. Rázsi Botond, tanár (ELE)