Kifelé a válságból: zöld irodaházat építenek a Váci úton

[@ 10.12.01.] A belga Atenor Group 50 milliárd forint beruházással 85 ezer négyzetméter A-kategóriás iroda építését kezdi meg még az idén a budapesti Váci úton – jelentette be Stéphan Sonneville vezérigazgató. A Magyar Kormány részéről dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti fejlesztési Minisztérium államtitkára köszöntötte a beruházást.

A saját finanszírozásban megvalósuló beruházás első üteme 16 ezer négyzetméter irodával 2012 őszére készül el. A Váci Greens nevű épületegyüttes megújuló energiát használ a működéséhez – tette hozzá a vezérigazgató. Az építés a föld- és napenergia hasznosítása miatt drágább lesz a hagyományosnál, de ez megtérül az üzemeltetési költségnél – mondta az igazgató.

A fejlesztőt és a projektet bemutató tájékoztatón felszólalt Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára.

Nyitrai kiemelte, egy külföldi társaság nem kezdene beruházni Magyarországon, ha nem érezné biztonságban befektetését. Az államtitkár méltatta a beruházás során közvetlenül 1000 és közvetetten 2500 embernek új munkahelyet biztosító irodaház-fejlesztést, majd megjegyezte: az ilyen beruházások azt üzenik Magyarországnak, hogy a válságból lassan kievickél az ország.