Radikálisan lecsökken a magyar domain-regisztráció ideje

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért Felelős Államtitkársága az elmúlt hetekben egyeztetéseket kezdeményezett az Internet Szolgáltatók Tanácsával annak érdekében, hogy a magyar domain-regisztráció két hetes átfutási ideje radikálisan rövidüljön le. A jövőben a korábbi két hét helyett 1-2 munkanapra rövidül a magyar (.hu) domain-regisztráció.

A napokban megszületett az egyezség, a jövőben Magyarországon is versenyképes idő alatt, a korábbi két hét helyett radikálisan kevesebb idő alatt, 1-2 munkanap alatt használatba vehetik új domainjeiket a magánszemélyek, a vállalkozások, illetve a civil szervezetek. A megváltoztatott rendszer az esetleges jogsértő igények kiszűrését továbbra is biztosítja azzal, hogy a korábbi várólista helyett az igényelt domain feltételes használatba adása mellett 8 napon belül lehet az igényléssel szemben panasszal élni.

“Ezzel a lépéssel végre fölzárkózunk és Magyarországon is gyorsan használhatóvá válnak a megigényelt domainek. Ez a lépés nagyon fontos előrelépés a hazai vállalkozások versenyképességének javításában: innentől kezdve 1-2 munkanap alatt a világhálóra léphetnek a vállalkozások szolgáltatásaikkal és termékeikkel” – értékelte a közösen kimunkált döntést dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.