Egri Bikavért kapott ajándékba Ennio Morricone

Vasárnap Budapesten is hatalmas sikert aratott koncertjével Ennio Morricone. A fellépés előtt egy palack Egri Bikavérrel ajándékozta meg a Mestert Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Egri Bikavért kapott ajándékba Ennio Morricone

A 60 év zene című világturné budapesti állomásán a 87 éves olasz zeneszerző a Papp László Sportarénában lépett fel, s vezényelt rengeteg ember előtt.

A Volt egyszer egy vadnyugat, az Egy maréknyi dollárért, vagy a Profi című filmek zeneszerzőjét 6 Oscar-díjra jelölték, és 2007-ben életműdíjat kapott az Akadémiától. Sokak szerint a Jó, a rossz és a csúf című filmhez írta az egyik legszebb zenéjét. A legfrissebb hír pedig az, hogy az Aljas nyolcas című Tarantino-filmhez írt muzsikája esélyes az idei Oscarra.

A koncert előtt Nyitrai Zsoltnak módja volt személyesen is találkozni az olasz világhírességgel. Eger és térsége országgyűlési képviselője egy palack Egri Bikavért és egy kézi faragású sakk készletet adott ajándékba Ennio Morriconénak, felesége Maria pedig Egri Csillagot kapott ajándékba. Ugyancsak a városra emlékezteti majd a házaspárt az a reprezentatív kiadású képzőművészeti album, amely a sokáig Nagybányán alkotó egri festő, Kozma István életét és műveit mutatja be.