Broadband for All

[@ 11.03.03.] Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára nyitotta meg az All for Broadband – Broadband for All elnevezésű, nemzetközi hírközlési konferenciát 2011. március 3-án, Budapesten.

Az államtitkár hangsúlyozta: a szélessávú fejlesztések megvalósítása kulcseleme a versenyképesség javulását, a bővülő foglalkoztatást és a gazdaság növekedését célul kitűző Europe 2020 stratégiájának.

Nyitrai Zsolt, az Európai Távközlési Miniszterek Tanácsának Elnöke nyitóbeszédében leszögezte: az Európai Unió jelenlegi elnökségi feladatait ellátó Magyarország a konszenzuskeresés és a párbeszéd politikáját valósítja meg. Ez kiemelt jelentőséget kap az egységes frekvenciapolitika kialakítása során, amely elengedhetetlen feltétel Európa versenyképességének javításához.

Megfelelő rendelkezésre állás, gazdálkodás és felhasználás esetén a rádióspektrum nagymértékben hozzájárul az egységes digitális piachoz, a gyors vezeték nélküli szolgáltatásokhoz, az európai polgárok mobilitásának kiszolgálásához, a gazdasági fellendüléshez, a növekedéshez, a versenyképesség megerősítéséhez, illetve a minőségi munkahelyteremtéshez – mutatott rá Nyitrai Zsolt. Az okos frekvenciapolitikára úgy tekintünk, mint az európai kreatív- és innovációs ipar megerősítésének kulcseszközére – hangsúlyozta Nyitrai.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szervezésében lezajló egynapos konferencián magas szinten képviseltették magukat az európai szabályozók és a szolgáltatók is.