Szorosabbá válik Eger és az Egyesült Államok kapcsolata

Szemerkényi Rékával, Magyarország washingtoni nagykövetével találkozott Budapesten Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

A honatya tájékoztatta a nagykövetet, hogy szülővárosa is pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címért. Mint elmondta, mindent meg kell tenni azért, hogy Eger pályázata legyen a legjobb, és így a város nyerhesse el a megtisztelő kitüntetést.

Miután Eger hamarosan egyetemvárossá válik, természetesen szóba került az a kérdés is, hogy miként lehetne további fejlődést elérni a tudományos, felsőoktatási együttműködés kapcsán.

A megbeszélésen a gazdasági és a kulturális kapcsolatok is terítékre kerültek. Ennek kapcsán arról egyeztettek, mely egri termékeket lehetne népszerűsíteni az Egyesült Államok piacán, illetve, hogy a kulturális együttműködés keretében mely területeken hozható létre kapcsolat a város és a tengerentúli ország között.

A találkozón elhangzott: hamarosan ismét egy amerikai politikusokból álló delegáció érkezhet Egerbe. Az ACYPL, a Fiatal Amerikai Politikusok Egyesülete és a CEC Government Relations szervezésében idén is sor kerülhet egy küldöttség fogadására, akik már harmadjára jönnének a hevesi megyeszékhelyre.