Megújult a maklári tornacsarnok

Maklár polgárainak régi vágya teljesül most, amikor átadhatjuk a korábban életveszélyessé vált, ám most felújított I. István Általános Iskola tornatermét – jelentette ki pénteken Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Maklár országgyűlési képviselője.

TV Eger

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormány – mint intézkedéseiből is kiderül -, igen fontosnak tarja az ifjúság sportolási lehetőségeinek bővítését. Ezt a célt szolgálja a mindennapos testnevelés bevezetése, ami egyértelmű siker, hiszen naponta 1 millió tanuló sportol az oktatási intézményekben. Mindez így van akkor is, ha az infrastrukturális feltételek még nem mindenhol adottak, de a kormány eltökélt abban, hogy országszerte megteremtse a szükséges feltételeket.

Mindezt az adatok is jelzik – folytatta -, hiszen míg 6 éve 16,5 milliárdot költött a költségvetés az óvodák, iskolák infrastrukturális fejlesztésére, addig most a kormányzat 118 milliárd forintot fordít ezekre a beruházásokra.

Megújult a maklári tornacsarnok

Nyitrai Zsolt szólt arról is, hogy amikor választókerületének településein jár, mindig megkérdezi a polgármesterektől, képviselőktől, civil szervezetektől, tanároktól, hogy mi mostanában a legnagyobb örömük, illetve problémájuk. Makláron egyértelmű volt a válasz, itt a legnagyobb gond az életveszélyessé vált a tornaterem volt, mert a gyereknek nem volt hol sportolniuk a téli hónapokban a településen. Ám az itteni vezetés munkájával sikerült megoldani a tarthatatlan helyzetet: a megfelelő pályázat segítségével valóra váltak elképzeléseik. A pályázati kiírás előnyben részesítette azon jelentkezőket, aki vállalták, hogy takarékos fenntartású, több sportág befogadására is alkalmas létesítményt működtetnek majd, lehetőséget adva a fogyatékos fiataloknak a rendszeres testedzésre.

Nos, az összefogás tehát végül eredményesnek bizonyult, az országban 500 pályázatot adtak be, ebből hatan nyertek Heves megyében, s legnagyobb örömünkre köztük volt Maklár is. Ebben szerepe volt a kormány adósságkonszolidációjának is, amely utat nyitott az új fejlesztéseknek, így most együtt örülhetünk például annak is, hogy a maklári Európa ls Világbajnok ugrókötelesek már saját helyükön készülhetnek az újabb versenyekre – tette hozzá.

Köszönet illeti a közreműködőket, a település vezetését, valamint Oroján Sándor volt maklári alpolgármestert, a Heves Megyei Fejlesztéspolitikai Kerekasztal koordinátorát, aki szintén sokat tett a csarnok felújításáért.

Hanuszik Csaba polgármester és Martonné Augusztin Katalin, a Maklári I. István Általános Iskola intézményvezetője is megköszönte az támogatást és az összefogást. Mindketten reményüket fejezték ki, hogy a 2. ütemben tovább folytatódhat a csarnok megújítása.

A beszédeket követően Pocsai Julianna református lelkész asszony valamint Korózs Péter plébános úr, megáldották az újranyitott tornatermet, majd a megjelentek az Európa- és Világ Bajnok Maklári Bosch Kötélugró Klub bemutatóját tekinthették meg.