„TeSzedd!” akció a zöld Egerért

A Fidesz és a KDNP egri önkormányzati képviselői csatlakoznak a „TeSzedd!” országos környezetvédelmi akcióhoz, amely április 28-a és május 1-e között zajlik majd a hazai településeken – jelentette be az Érsekkertben tartott sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

TV Eger

Nyitrai Zsolt elmondta: a Föld napján nem csak beszélni kell a természet megóvásáról, hanem tenni is kell érte, s mivel a Fidesz egy zöld párt, gondolkodásmódjában, politikájában egyrészt fontos szerepet tölt be környezetünk védelme, illetve településeink kinézete, másrészt az is, hogy olyan döntések szülessenek, amelyek azokat nagyban elősegítik. Ez a két irány határozza meg cselekedeteinket, ezért is döntöttünk arról, hogy Egerben is jöjjön létre egy töltőállomás a villanyhajtású autók elterjedésének segítése érdekében – hangsúlyozta.

A következő héten immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a „TeSzedd!” országos környezetvédelmi akció, amely az idén először négy napon át – április 28-tól május 1-ig – tart majd. A cél az eldobott szemét begyűjtése, az illegális hulladéklerakók felszámolása, de ugyanakkor fontos a szemléletformálás, valamint a közösségépítés és az önkéntesség erősítése is – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

„TeSzedd!” akció a zöld Egerért

Szólt arról is, hogy ez egy nagyon sikeres országos akció, mivel tavaly 1500 helyszínen, 170 ezer önkéntes, másfél milliárd forintnyi munkát végzett el. Egerben például 2014-ben 35 tonna szemetet sikerült összegyűjteni a városban – tette hozzá.

Szeretném bejelenteni, hogy a Fidesz és a KDNP városi képviselői is csatlakoznak a „TeSzedd!” akcióhoz, mindannyian személyesen veszünk részt a munkálatokban, s egyben arra kérem a megye településeit és képviselőit, a civilek és a pártok képviselőit, a hivatalok dolgozóit-, vegyenek részt az akcióban, segítsék a zöld Eger, a tisztább Heves megye megteremtését.