Pünkösd a gasztronómia jegyében Egerszalókon

Az esős délelőtt sem szegte kedvét azoknak az Egerszalókra látogatóknak, akik részt vettek az idén már tizennegyedik Pünkösdi Tor-túrán. A kis település életében ez a legnépszerűbb és legnagyobb rendezvény már évek óta.

TV Eger

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy az esemény már túlmutat Egerszalókon, hiszen országszerte híres, hazánk minden részéről érkeznek turisták, hogy találkozzanak a helyiekkel, megismerjék a vidéket és kihasználják a gyógyvíz adta lehetőségeket.

Az utóbbi időben a település nagy változáson ment keresztül tette hozzá-  hiszen megépült az Egerszalókot Demjénnel összekötő kerékpárút, melynek hamarosan megvalósul a kivilágítása is, valamint az idegenforgalmi adóból befolyó összeget olyan infrastruktúra fejlesztésekre fordítják, mint az egységes járdahálózat, ami Varga István polgármester munkájának köszönhető. A honatya bízik benne, hogy a szalókiak nagy álma is hamarosan megvalósul, megépül a főtér, amire oly régen vágynak.

Pünkösd a gasztronómia jegyében Egerszalókon

A Pünkösdi Tor-túra a civil szervezetek és önkormányzatok összefogásáról szól, nem valósulhatott volna meg Póczos Lászlóné az Egerszalóki Turizmus Egyesület elnöke, Pintér Beáta a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület menedzsere, Egerszalók és a környező települések polgármestereinek Varga István, Fodor Géza és Verebélyi György összefogása nélkül – emelte ki beszédében Nyitrai Zsolt.

A Tor-túra ideje alatt 14 vendégváró portánál és borospincénél kóstolhatták meg a finomabbnál finomabb szabadtűzön és kemencékben készült helyi étkekkel, valamint zamatos borokkal kínálták a vendégeket. A házról házra járás során megtapasztalhatták a szalókiak vendégszeretetét és az ebéd után szavazhattak arról, melyik háznál érzeték magukat királynak és királynőnek. A vendéglátóhelyek közül kerül ki a nap végén a pünkösdi király vagy királynő.