2017 az adókedvezmények éve lesz

A 2017-es év költségvetése az adócsökkentésről és az otthonteremtésről fog szólni hazánkban – jelentette be Nyitrai Zsolt, a Fidesz Heves megyei elnöke Egerszalókon Varga István a település polgármestere és Verebélyi György, Egerszólát polgármesterének társaságában.

TV Eger

Az Országgyűlés már a hét folyamán elkezdte tárgyalni a jövő évi költségvetést, melynek tervezetét a Költségvetési Tanács megalapozottnak vélte. A honatya hozzátette – ez annak köszönhető, hogy Magyarország sikeresen visszafizette az IMF hitelt és sikerült az államadósságot is mérsékelni.

Nyitrai Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta – idén már sikerült csökkenteni a sertéshús áfáját és ezt a csapásvonalat tovább követve, készül az új költségvetés is. A tervezetben jelentős hangsúlyt fektetnek az élelmiszerek áfájának csökkentésére, ha az Országgyűlés a jelenlegi ülésszak végéig elfogadja, akkor az 2017. január elsején életbe léphet.

A tervezet szerint továbbra is 15% marad a személyi jövedelemadó kulcs, ami az egyik legalacsonyabbnak számít Európában. Az élelmiszerek tekintetében jelentős kedvezménynek számít, hogy az eddigi 27%-os áfa 5%-ra csökken a tej, baromfihús és a tojás tekintetében, továbbá mérséklődik az internet adókulcsai is 18%-ra.2017 az adókedvezmények éve lesz

A 2017-es költségvetés az élelmiszerek mellett a családokról és az otthonteremtésről is szól –tette hozzá Nyitrai Zsolt. Két gyermekes családok esetében ez a kedvezmény gyermekenként 15 ezer forintot jelent havonta, ezzel is a gyermekvállalást kívánja ösztönözni a kormány, valamint céljaik közt szerepel, hogy mindenki saját lakáshoz tudjon jutni kedvező áron, ehhez rendelkezésre áll a jövőben is a CSOK új és használt lakás vásárlására egyaránt.

A Parlament előtt lévő költségvetési tervezet értelmében folytatódik a rendvédelmi dolgozók életpálya modellje, az előirányzat szerint a felsőoktatásban dolgozó pedagógusok is számíthatnak a magasabb fizetésre január elsejétől.

A megyei elnök a sajtótájékoztató végén kiemelte, hogy a kormány a 2010-es megválasztása óta minden évben tudta tartani egyik legfőbb törekvését a nyugdíjak szinten tartását, amit ezután is folytatni fog, valamint több pénzt jut majd az egészségügyi és a szociális szférára is.