A kisgazdák is támogatják a bevándorlási népszavazást

Heves megyében a kisgazdákkal szövetségben a Fidesz több mint 90 ezer aláírást gyűjtött a bevándorlási kvóta elleni népszavazás kiírása érdekében – jelentette be Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, honatya, a párt megyei elnöke azon a gyöngyösi sajtótájékoztatón, amelyet közösen tartott Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselővel, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) elnökével.

TV Eger

Nyitrai Zsolt kifejtette, fontosnak tartja, hogy a Fidesz megyei elnökeként részt vegyen Polgári Kisgazdák Megyegyűlésén, hiszen pártja mindig is az egyik legfontosabb szövetségesének tekintette a kisgazdákat.

Az országgyűlési képviselő a továbbiakban arról beszélt, hogy a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazás különlegesen nagy jelentőséggel bír, ezért is számít a kisgazdák segítségére, támogatására.

A kisgazdák is támogatják a bevándorlási népszavazást

Utalt arra, hogy az uniós külügyminiszterek legutóbbi tanácskozásán fontos magyar javaslatok kerültek be a záródokumentumba, így egyebek mellett rögzítették a Schengen 2.0 elvét, miszerint az európai határok védelmének kiemelt szerepet kell kapnia a következő időszakban. Ugyancsak fontos javaslat volt annak deklarálása, hogy a befogadó táborokat az unió határain kívül kell megépíteni, de tartalmazza a dokumentum az együttműködés szükségességét, valamint azt, hogy ebben a kérdésben sem jelenthet megoldást a tagállamok szuverenitásának korlátozása.

Jelenleg – folytatta – két álláspont rajzolódik ki Európában, illetve Magyarországon. Az egyik a Fidesz, illetve Kisgazda Polgári Egyesület véleménye, miszerint sem hazánknak, sem Európának nincs szüksége bevándorlókra, a másik álláspont szerint (amelyet a magyar és a nemzetközi baloldal hangoztat) szükség van rájuk, szabadon át kell őket engedni a határokon, illetve a kvóták meghatározása után a migránsokat szét lehet osztani a tagállamok között.

Hozzátette: mi az utóbbi megoldásra természetesen nemet mondunk, visszautasítjuk a kvóta tervét, s tájékoztatjuk az embereket arról a veszélyről, ami leselkedik rájuk. Az elmúlt időszakban a Kisgazda Polgári Egyesülettel közös aláírásgyűjtésbe kezdtünk a betelepítés ellen, amelyet Heves megyében több mint 90 ezer ember támogatott.

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy Brüsszel ugyanakkor nem látja ezeket a dolgokat. Pontosan, ezért határoztuk el, hogy a közvetlen demokrácia eszközéhez nyúlunk, megmutatva azt, mi a polgárok véleménye erről a kérdésről. Ezért indítottuk el a népszavazást.

„Úgy gondolom, hogy nincs ennél erősebb véleménynyilvánítási forma, sokkal nagyobb súllyal bír, mint az Országgyűlés, illetve a kormány döntése. Az elmúlt 25 év legfontosabb döntése születik meg ezen a népszavazáson, amelyre várhatóan ősszel kerül majd sor” – vélekedett a honatya.

Kijelentette: a helyzet nem túl rózsás, hiszen a mostani tervek szerint 52 ezer menekültet kívánnak visszaküldeni Magyarországra, ugyanakkor minden 12. másodpercben érkezik egy új migráns a kontinensre, s ha elfogadnánk a kidolgozott kvóta-képletet, akkor 160 ezer bevándorló kerülne Magyarországra. Nem mellékes az sem, hogy egy migráns napi ellátása 4300 forintba, tehát havi 130 ezer forintba kerül, miközben a hazai minimálbér csupán 105 ezer forint.

Mindebből következik, hogy Magyarország nem fogadhatja el a betelepítési kvótát – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke emlékeztetett arra, hogy immár 15 éve létezik a szövetség köztük és a Fidesz között, ez közös akciókat, választási együttműködést jelent, s ez most sincs másként.

Mint hangsúlyozta: a mi álláspontunk a bevándorlás kapcsán az, hogy Európa és hazánk önvédelmi küzdelmet folytat, amelyet gyűlölet nélkül és emberséggel kell megvívnunk. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a különböző kultúrkörök a világban olyan értékeket képviselnek, melyek megtartása a nemzet számára fontos értékeket hordoznak, és ezeket kötelező megvédenünk.

Ugyanakkor – tette hozzá – én minden vallás irányába nyitott vagyok, egyetértek Ferenc pápa véleményével, miszerint az iszlám ellen nem háborúkkal kell harcolni, hanem az istenhit jegyében kell megközelíteni ezt a kérdést.

A mostani népszavazás azért is sorsdöntő, mert annak eredménye kötelezi a kormányt, s ha majd Brüsszelben felvetődik a kvóta kérdése, akkor a magyar kormánytól már nem lehet mást kérni, illetve követelni, mint amit a népszavazás eredménye kimond.

Ezért is tartom a népszavazást egy nagyon fontos és súlyos kérdésnek, s ezért ígérhetem meg, hogy a kisgazdák minden segítséget megadnak majd a mozgósítás során –jelentette ki Turi-Kovács Béla.