Motorosok az egri borok útján

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte szombaton a Dobó téren az első Motoros Borok Útja Rally résztvevőit, akik az idén az Egri, illetve a Mátrai borvidéket keresik fel.

TV Eger

Nyitrai Zsolt köszöntőjében elmondta, az a cél, hogy minél több országos attrakció érkezzen Egerbe, illetve minél több egri produkciót, terméket mutassanak be a fővárosban. A motorosok mostani látogatása illeszkedik ebbe az elképzelésbe, ugyanakkor a nemrégiben Nemzeti emlékhellyé nyilvánított egri várban jelenleg is látható az az egyiptomi kiállítás, amely egyenesen a Szépművészeti Múzeumból érkezett a városba. Ugyancsak kuriózumnak tekinthető a szombaton felavatott sarudi Tisza-tó Horgászmúzeum, amely az egyedülálló az egész országban – tette hozzá.

Motorosok az egri borok útján

Igen jó helyet választottak a szervezők – folytatta a honatya -, hiszen az Egri borvidék idén rekord mennyiségű érmet nyert a bordeaux-i borok olimpiáján megelőzve ezzel Magyarország összes borvidékét. Meg kell jegyezni azt is, hogy nemrégiben megkezdődött az a folyamat, melynek célja, hogy hungarikummá nyilvánítsák az Egri Bikavért.

Motorosok az egri borok útján

„Remélem, hogy amikor legközelebb erre járnak, már egy ilyen borral koccinthatunk” – jelentette ki a képviselő.

Nyitrai Zsolt egy palack Egri Csillaggal ajándékozta meg a rally szervezőit, akik egy szintén kiváló, tokaji nedűvel viszonozták a gesztust.