II. Gulyásfesztivál Nagytályán

Jó hírt oszthatok meg a jelenlévőkkel, amikor elmondhatom, hogy a település elnyerte a maximális támogatást az 1956-os Büszkeségpont felállításához – jelentette ki szombaton a II. Gulyásfesztivál megnyitóján Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Nagytálya országgyűlési képviselője.

TV Eger

Örülök, hogy sikerült megszervezni a falunapot, amely egyben a II. Gulyásfesztivál is, hiszen volt egy időszak, amikor a településnek nem volt forrása arra, hogy ilyen nagyszabású rendezvényeket tartson. Ám a helyiek, az önkormányzat és Orosz József polgármester áldozatos munkája nyomán a tavalyi évtől ismét összegyűlnek az emberek, idősek is fiatalok, hogy beszélgessenek és örüljenek egymásnak – mondta a honatya.

Ezekre az összejövetelekre – folytatta – igen nagy szükség van, mert a közösség ereje a záloga a fejlődésnek. A fesztivál a gasztronómiáról, a jó borokról szól, de ugyanilyen fontos az együttlét. Jó látni, hogy a környékbeli településről is sokan érkeztek, s itt vannak a szomszédos falvak polgármesterei is.

II. Gulyásfesztivál Nagytályán

Nyitrai Zsolt beszélt Nagytálya előnyeiről, a jó közbiztonságról, az Egerhez való közelségéről, valamint az itt termelt kiváló szőlőről is, amely hozzájárul az Egri borvidéken termelt nedűk sikeréhez.

Ugyanakkor szólni kell a gondokról is, arról, hogy napi 14 ezer jármű halad át Nagytályán. A megoldás egyértelműen az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése lenne. Sokan, sokszor megígérték ennek megvalósítását, de most igazán közel állunk ahhoz, hogy a régi álom megvalósuljon: a tervek elkészültek, így az idén már megindulhatnak a kivitelezési munkálatok. A településen átmenő forgalom így jelentős mértékben csökkenne – jelentette ki a képviselő.

„A következő időszak fejlesztései közé tartozik – minderről egyeztettünk Orosz József polgármesterrel – a fitnesz park létrehozása, a háziorvosi rendelő és az óvoda megújítása is. A beruházásokra egyebek mellett azért is nyílhat lehetőség, mert a kormány közel 10 milliós hiteltől szabadította meg az önkormányzatot az adósságkonszolidáció során” – mondta.

A legújabb örömteli hír pedig az, hogy Nagytálya a maximálisan elnyerhető 5 milliós támogatást kapta meg a helyi Büszkeségpont kialakítására, amely az 1956-os forradalom hőseinek állít emléket a 60. évforduló alkalmából – jelentette be Nyitrai Zsolt.

Orosz József mindehhez hozzátette, elképzelésük szerint Nagytályán megszépül az új emlékmű környezete is, majd megköszönte azok munkáját, akik lehetővé tették, hogy újra nagy közösségi rendezvény lehessen a településen.