73 százalék határozott fellépést vár a kormánytól!

Rendszeres E-DEMOKRÁCIA – nyitraizsolt.hu szavazásainkon olvasóinkat kérdezzük az országot, vagy a választókerületet érintő aktuális ügyekről, történésekről. Az elmúlt alkalommal arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink miképpen vélekednek a magyar kormány illegális bevándorlókkal kapcsolatos politikájáról.

73 százalék határozott fellépést vár a kormánytól!

A kérdés a következő volt:”Egyetért-e azzal, hogy a kormány határozottan lépjen fel az illegális bevándorlókkal szemben?”

A több mint 1000 válaszadó túlnyomó része (73 százalék, 738 fő) igennel válaszolt.

A szavazók 17 százaléka (166 fő) vélte úgy, hogy csak a gazdasági bevándorlókkal szemben várnak el határozott fellépést, s csupán az olvasók 10 százaléka (105 fő) gondolja úgy, hogy nincs szükség a kormány beavatkozására.

Ha ezt az eredményt kivetítenénk az október 2-ai népszavazásra, akkor nagyjából úgy kalkulálhatunk (természetesen nem tudományos módszerekkel), hogy az emberek minimum 80-85 százaléka mondana nemet Brüsszel betelepítési tervére.

Magas részvételi arány esetén a határozottabbnak és aktívabbnak tűnő többség azonban könnyen 90 százalék fölé “tornázhatja” a végeredményt.

Ezért is fontos, hogy éljünk állampolgári jogainkkal, s vegyünk részt minél többen az október 2-ai népszavazáson!