Több száz képzett dolgozót vár Eger és környéke

Célunk, hogy Egerben és környékén több száz új munkahely jöjjön létre, ám ehhez megfelelő munkaerő szükséges, a képzéshez pedig hozzájárulhat a most felavatott új létesítmény – jelentette ki az Egri Szakképzési Centrum Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Épületgépészeti tanműhelyének szerdai átadó ünnepségén Nyitrai Zsolt.

TV Eger

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta: nagy örömére szolgál, hogy átadhatja az új létesítményt, hiszen gazdaságunk kedvező pályán van, a gazdasági növekedés miatt pedig szükség van jól képzett szakemberekre.

Az országgyűlés is kiemelt területnek tartja a szakképzést, a szabályozási tevékenység jól bizonyítja mindezt: 2011 megalkotta a szakképzési törvényt, így egyebek mellett lehetővé vált, hogy a szakmunkás és a technikusi képzés érettségit adjon a fiatalok kezébe (2016), így módjuk nyílik a továbbtanulásra is.

Több száz képzett dolgozót vár Eger és környéke

További eredményként értékelhetjük – folytatta a felnőttoktatás keretében -, hogy 2015-től mód nyílik a 2. szakképzés ingyenes megszerzésére, nem véletlen, hogy az azóta eltelt időszak óta 16 ezren éltek ezzel a lehetőséggel.

Hozzátette: a duális szakképzés tekintetében jól működik együtt a szakképzés és a gazdaság, immár 50 ezren kötöttek tanulószerződést, ami az együttműködés sikerét is jelzi.

Nyitrai Zsolt szólt arról is, hogy a napokban tárgyalt Ésik Róberttel, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökével, akivel megállapodtak abban, hogy októberben, Egerben vállalkozói fórumot tartanak annak érdekében, hogy a megyeszékhelyen és környékén – lehetőleg még az idén – több száz új munkahely jöjjön létre.

Mindehhez persze megfelelő munkaerő szükséges, a képzéshez pedig hozzájárulhat a most felavatott új létesítmény – jelentette ki a képviselő.