Településeink és Európa sorsa a mi kezünkben van!

Nyitrai Zsolt meghívására kedden, Tiszanánán és Szihalmon tartott lakossági fórumot Erdős Norbert, a Fidesz európai parlamenti képviselője. A téma ezúttal is az október 2-i kvótaellenes népszavazás, valamint a migránsok okozta vészhelyet s az ezzel kapcsolatos magatartás, illetve védekezés volt.

TV Eger

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a Fidesz megyei elnöke elmondta: megosztana a jelenlévőkkel néhány számot, melyek jelzik, milyen súlyos problémáról van szó.  Az első, hogy 35 millió ember várja ebben a pillanatban is, hogy bejusson Európába, ezek az emberek 104 országból jönnek, így nem mondhatjuk, hogy a háborús menekültek keltek csak útra. Háromszáz: ennyi ember vesztette életét Európában terrortámadások következtében, s az elkövetők között számos bevándorló is volt. Az EU 78 millió forintot kér cserébe minden olyan migránsért, akit nem fogadunk be, miközben az uniós források értéke hazánkban fejenként maximum 1 millió forint – sorolta a képviselő.

De nem csupán Magyarország, Heves megye településeinek, hanem egész Európának a sorsa a mi kezünkben van. Várható ugyanis, hogy utánunk számos tagországban követik majd a példánkat, s referendumokat írnak arról, akarnak-e betelepítéseket az adott ország lakói – fogalmazott. Nyitrai Zsolt német és olasz példákon keresztül mutatta be, hogy a településeken élőkre hárul a bevándorlók elhelyezése, ellátása.

Településeink és Európa sorsa a mi kezünkben van!

Nagyon komoly kérdésről van tehát szó, hiszen nem kockáztathatjuk Magyarország és Európa jövőjét! Heves megyében az a célunk, hogy október 2-áig eljussunk minden településre, s tájékoztassuk a választópolgárokat a sorsdöntő népszavazásról. Még 12 napunk van arra, hogy válaszoljunk kérdéseikre és segítsük őket a tájékozódásban, hogy minél többen menjenek el szavazni és választ adjanak a kérdésre, ami véleményünk szerint egyértelműen a NEM! – hangsúlyozta.

Erdős Norbert beszélt arról, hogy a brüsszeli terrortámadás óráiban lányával a városban volt, s bizony egy évvel ezelőtt nem tudta volna elképzelni, hogy ilyesmi elfordulhat az EU fővárosában.

Bár az unióban többen támadják hazánkat a migránsokkal kapcsolatos politikánk miatt, ám azt nem lehet elvitatni, hogy tavaly közel 400 ezer ember ment át hazánkon, és remélem, hogy egyre inkább nyilvánvalóvá válik: Brüsszel és Magyarország feladata is, hogy Európa határait megvédje.

Erdős Norbert nagy veszélynek tarja, hogy Európában megszaporodtak a nők elleni támadások, melyeket migránsok követtek el, további gond ugyanakkor, hogy az Európában élő muzulmánok száma – a családegyesítési eljárások miatt – hamarosan akár ötszörösére is nőhet.

Az európai uniós képviselő arra kérte a fórum résztvevőit, vegyenek részt a referendumon, szavazzanak nemmel, de fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy aki csak teheti, érveljen saját környezetében, s győzze meg a kétkedőket arról: az október 2-i népszavazás eredménye sorsdöntő mindannyiunk számára!

A politikusok a fórumok keretén belül mindkét településen válaszoltak a szép számmal megjelent közönség kérdéseire, észrevételeire.