Nagykövetek feleségei látogattak Egerbe

Szijjártó Péter külügyminiszter nejének, Szijjártó-Nagy Szilviának meghívására szerdán egri látogatáson vettek részt a hazánkba akkreditált nagykövetek feleségei. A vendégeket Nyitrai Zsolt, valamint Habis László is köszöntötte.

Nagykövetek feleségei látogattak Egerbe

Az immár hagyományosnak nevezhető kirándulásra negyvenkét diplomatafeleség érkezett Eger városába. A hölgyek délelőtt az egri várat is megtekintették, ahol mások mellett Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a csoportot.

A Dobó-bástya teraszán rendezett találkozón a honatya beszélt Eger történelméről, építészeti és művészeti értékeiről, ezt követően pedig megemlékezett az 1552-es ostrom hőseiről, a törökök felett aratott dicsőséges győzelemről is. Ennek kapcsán elmondta: az idei évtől a hősök előtt tisztelegve naponta 15 óra 52 perckor díszlövést adnak le a várból az Egri Vitézlő Oskola hagyományőrzői vagy ismert művészek, sportolók, közéleti emberek.

Az Egyesült Államokból vagy éppen Japánból érkezett hölgyek a nap folyamán természetesen megkóstolták az Egri borvidék kiváló nedűit is.