Lovakkal a gyermekek jövőjéért

Nyitrai Zsolt volt az egyik házigazdája a fóti Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Versenynek, amelyet idén 12. alkalommal rendezett meg a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület védnökségével és támogatásával.

Lovakkal a gyermekek jövőjéért

A háromnapos hazai díjlovas és lovasterápiás viadal részeként idén tizenkilenc csapat versengett, csapatonként négy sérült gyermekkel. Az esemény résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérhették össze a tudásukat. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeztek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek játékos feladatokat kellett lóháton megoldaniuk.

Az emlékversenyen számos ismert közéleti személyiség volt jelen, így mások mellett Kövér László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, a magyar Országgyűlés elnöke, Simor András, az EBRD alelnöke, Kuncze Gábor, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke, valamint Bóta Katalin, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja, a Deutsche Bank AG magyarországi vezérigazgató-helyettese.

Szombaton házigazdaként Nyitrai Zsolt nyitotta meg a versenyszámot, amely népes közönség előtt zajlott. Mint elmondta, a kormány kiemelt feladatának tekinti a rászoruló, illetve fogyatékkal élő gyermekek védelmét, támogatását.

Hangsúlyozta: a gyermekes családok szegénységi rátájának csökkentése a nélkülözés visszaszorításán túl a gyermekek egészségi állapotát, egészséges fejlődésüket is elősegíti, mely javítja az érintett gyermekek társadalmi integrációjának esélyeit.

A honatya méltatta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tevékenységét, szerteágazó programjait. Kijelentette, hogy 1990-es megalakulásuk óta teljesítik célkitűzésüket, a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolását, életkörülményeinek javítását, jövőjük megalapozását. Az egyesület közhasznú szervezet, a velük kapcsolatban álló orvosok, művészek, jogászok, gyógypedagógusok és más szakemberek ingyen vesznek részt a gyermekekkel kapcsolatos programok megvalósításában. Mindezért tiszteletet és köszönetet érdemelnek! – tette hozzá.

A versenyszám megtekintése után Nyitrai Zsolt Edvi Péterrel, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnökével együtt részt vett az eredményhirdetésen, ahol átadták a győzteseknek járó díjszalagokat.