Heves megye, Eger: 98%!

Nyitrai Zsolt az egri Polgárok Házában a betelepítésről szóló népszavazás után tartott sajtótájékoztatót.

TV Eger

A Fidesz Heves megyei elnöke beszédében hangsúlyozta: a mai népszavazás megmutatta az országnak, sőt az egész világnak – hiszen azt gondolom, mindenki minket figyelt ennek a népszavazásnak a kapcsán – hogy Magyarország kormánya a magyar emberek álláspontját képviseli akkor, amikor nemet mond a brüsszeli kötelező betelepítési kvótára. Elmondhatjuk azt, hogy Magyarországon tízből kilenc ember nemet mond Brüsszel buta politikájára a migrációs helyzettel kapcsolatban. Ez nagyon fontos üzenet és igen fontos eredmény – mondta.

Heves megye, Eger: 98%!

Most tekintsünk szűkebb hazánkra: mit mutatnak az eredmények? Heves megye, Eger nagyon szépen szerepelt. Megyénkben több mint 46%-os volt a részvételi arány, mellyel sikerült Kelet-Magyarország megyéi közül 1. helyen, országosan pedig 6. helyen végezni a részvételi arányt figyelembe véve. Eger a megyeszékhelyek tekintetében szintén előkelő helyen végzett, hiszen itt 45%-os volt a részvétel: ezzel országos 6. helyen végeztünk. A Dunától keletre itt volt tehát a legnagyobb arányú a részvétel, ez mindenképpen egy szép eredmény – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.  Köszönet illeti a polgárokat, hogy részt vettek a szavazáson.

A leadott érvényes szavazatok tekintetében mind Heves megyében mind pedig Egerben 98%-ban mondtak nemet a kötelező betelepítési kvótára a polgárok.

Fontos kérdésről van szó – emelte ki a honatya – hiszen ez a történet nem ért véget a mai népszavazással. Már ország-világ számára egyértelmű lett, hogy az Magyarország polgárai nemet mondanak erre a buta ötletre.

Heves megye, Eger: 98%!

Ígéretünkhöz hűen az elmúlt hetek során eljutottunk a választópolgárokhoz, különböző lakossági fórumokon tájékoztattuk őket arról, hogy milyen komoly kérdésről van szó: Európa kapujában 35 millióan állnak sorba. Így bizonyos, hogy a migráns-kérdés napirenden fog maradni az elkövetkező időszakban is – mondta az elnök. Azonban annyi változott az eddigiekhez képest, hogy most már mindenki számára tisztán látható, hogy mi a magyar emberek akarata.

Nyitrai Zsolt beszédében természetesen a köszönetnyilvánítás sem maradt el. A képviselő köszönetet mondott a számos önkéntesnek, akik az elmúlt hónapokban segítették munkáját. Hangsúlyozta: nélkülük nem sikerült volna eljutni annyi emberhez, amennyihez végül sikerült. Köszönet illeti a segítők családtagjait is, amiért elviselték, hogy szeretteik ilyen sokat voltak tőlük távol, amíg a választópolgárokkal és egymással osztották meg gondolataikat, ezen fontos kérdés kapcsán. Köszönetet mondott a politikai közéleti szövetségeseinek, hogy ők is végig partnerek voltak ebben a témában. Megköszönte a polgármesterek munkáját is: Velük együtt el tudtuk magyarázni a településeken az adott kérdés fontosságát – mondta, végül köszönetet mondott mindenkinek, aki jelen volt, és részt vett ebben a népszavazási kampányban.

Úgy gondolom, hogy megyénkben az országos átlaghoz mérten szép eredményt tudtunk elérni, azonban a kérdés továbbra is napirenden marad. Mi ezért fogjuk képviselni, azt az álláspontot, amit eddig is képviseltünk, melyet a mai napon a polgárok 98%-os arányban támogattak.

Hajrá, Heves megye! Hajrá, Magyarország!