Szituációs Lövő Pisztoly Európa-bajnokság Felsőtárkányban

2016-ban a felsőtárkányi Mész-völgyben található lőtéren rendezik a Szituációs Lövő Pisztoly Európa-bajnokságot. A rendezvény október 3-ai megnyitóján 30 ország képviseletében jelentek meg sportlövők és bírók, a versenyre érkezők létszáma meghaladta az 1.000 főt. Az idei mezőnyben ausztrál, kanadai, amerikai és dél-afrikai lövészekkel is találkozhatunk.

TV Eger

A Dobó téri ünnepségen Heves megye, így Felsőtárkány és Eger vezetői is részt vettek. Beszédet mondott Dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány község polgármestere; Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára; Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője; Dr. Pajtók Gábor, Heves megye kormánymegbízottja; Nick Alexakos, az IPSC – Szituációs Lövő Világszövetség elnöke, valamint Krizsán Károly, a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség elnöke.

A megnyitón az IPSC teljes vezetősége mellett jelen volt Habis László, Eger polgármestere, valamint Dr. Koller József, a Magyar Honvédség ezredese, MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka.

Az eseményt hivatalosan az IPSC kanadai elnöke, Nick Alexakos nyitotta meg, majd eldördült egy díszlövés is az Egri Vitézlő Oskola tagjainak jóvoltából.

Tavaly a megújult, 27 szektoros lőtérről az IPSC elnöke így nyilatkozott: az alapok és a technikai háttér jó, így minimális fejlesztés után akár nagyobb mezőnyt is fogadhat a lőtér. A 2015-ös puska szituációs lövő EB 600 fős létszámához képest idén a tervezett módon – 600 fővel, az előző év duplájára – növekedett a mezőny, melynek tagjai ez alkalommal sem hagyták ki a Bazilika előtti csoportképet.

Nyitrai Zsolt beszédében köszöntötte a jelen lévőket: a honatya nagy hangsúlyt fektetett a térség bemutatására, a megjelentek figyelmébe ajánlotta annak látnivalóit, hiszen az EB 1200 résztvevője több mint egy héten át fog itt tartózkodni. Nyitrai Zsolt beszédében arra kérte a 30 ország képviselőit, hogy vigyék tovább a világba Eger és térsége jó hírnevét, majd sok sikert kívánt a versenyhez.