Biros adta le a díszlövést

Nyitrai Zsolt az Egri Várban fogadta Biros Péter vízilabdázót, ahol egy rövid ismertetés után a vár Zászlódombjáról a vízipólós adhatta le az 1552-es, török elleni dicső győzelem tiszteletére szóló díszlövést 15 óra 52 perckor.

TV Eger

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte Biros Péter, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, akinek megköszönte, hogy elfogadta a meghívást, valamint azért, hogy vállalta a díszlövés leadását. Igen jó ritmusban kerül sor erre a lövésre, hiszen Biros Péter tegnap vehette át a Heves Megyei Közgyűléstől a Heves Megyéért díjat, melyre én magam javasoltam. Azt gondolom, hogy Péter világraszóló sportteljesítményével, munkásságával Eger és egész Heves megye jó hírét vitte el szerte a világba – emelte ki a honatya. Ennek egyik elismerése az a díj, amit tegnap megkapott, hiszen nekünk, itt élőknek, mindenképpen illik tevékenységét megköszönnünk.  Azért is kerül tehát jó ritmusban sor a lövésre, mert tegnap volt a Heves Megyéért díjátadó, ma eldördül ez a díszlövés, a vasárnap folyamán pedig sor kerül egy igen jeles gálára – mondta Nyitrai Zsolt, majd átadta a szót Biros Péternek, hogy elmesélje a vasárnapi esemény legfontosabb tudnivalóit.

Biros adta le a díszlövést

Biros Péter elmondta: a vasárnapi gála az én búcsúmeccsem lesz, viszont én vagyok a legkevésbé beavatott ember ebben a témában. Kíváncsian várom az egészet.  Annyit tudok, hogy 16 órára kell menni az uszodába, ahol lesz közönségtalálkozó, illetve dedikálás, ahol nem csak én, hanem az egész csapat részt fog venni. Fél 6-kor fog kezdődni maga a mérkőzés. Gondolom, sok meglepetés lesz előtte és utána is. Ahogy az elkészült verkfilmből kiderült, a volt válogatott csapattársaim is ideérkeznek, lesz egy mérkőzés, aminek azt hiszem, a felét itt, másik felét pedig ott kell majd játszanom. Sok lesz 4 negyedet végigjátszani így, 3 hónap kihagyás után… Úgy gondolom, lesznek érdekes fotók is, mivel észrevettem, hogy otthonról sok személyes tárgy elkerült. Biztosan lesznek régi videofelvételek a pályafutásomról, melyeken nem csak én szerepelek, hanem azok is, akikkel együtt játszottam. A vasárnapi egy gálameccs, egyben búcsúmérkőzés: igaz, az van kiírva, hogy Biros Péter Gálameccs, de úgy gondolom, hogy ez nem csak nekem szól. Azt hiszem, hogy akikkel együtt játszottam, és ott lesznek, számukra is egy borzasztó szép emlék lesz, egy ajándék. Kíváncsian várom, hogy milyen meglepetésben lesz majd részünk.  Azt már nem tudom mondani, hogy vegyenek jegyet, mivel az már régóta nincsen: nagy megtiszteltetés, hogy ennyien eljönnek majd erre az eseményre. Megtisztelő, és ezt mondhatom a többiek nevében is.

A beszédek után Biros Pétert kisebb kiképzésben részesítették, majd 15 óra 52 perckor az Egri Vár Zászlódombján meghúzta a ravaszt, hogy eldördüljön a tisztelgő díszlövés.