Megállapodás: kifizetik az elmaradt cafetériát az egri kórházban

Az Egri Ápolási Szakszervezet, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ képviselői és a kórház főigazgatója megegyezett abban, hogy peren kívül kifizetik az elmaradt cafeteriát. A jóváhagyó megállapodást pénteken írták alá az érintettek, köztük Nyitrai Zsolt.

TV Eger

Az aláírást követő egri sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt elmondta: legutóbb június 6-án zajlottak azok a tárgyalások, amelyek egy régebbi hibás döntés révén az egri kórház dolgozóinak járó cafetéria juttatás elmaradását próbálta korrigálni. Akkor is az volt a véleményünk, hogy ami jár, az jár – fogalmazott.

A most jóváhagyott megállapodás szerint 1201 dolgozó kaphatja meg összesen 300 millió forintnyi elmaradt járandóságát a peren kívüli megállapodás alapján, az összeg fele még az idén, a másik része a jövő évben folyamatos kifizetések révén jut el az érintettekhez – jelentette be Nyitrai Zsolt.

Megállapodás: kifizetik az elmaradt cafetériát az egri kórházban

Ezen ügy kapcsán is bebizonyosodott, hogy minden esetben tárgyalni kell, mert csak a józan kompromisszumok vezethetnek eredményre – jelentette ki Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Az egri kórház, az állami fenntartó szerv, valamint a szakszervezetek megállapodása örömmel tölt el, hiszen egy régóta húzódó probléma megnyugtató megállapodással zárult – fogalmazott a honatya.

Dr. Németh László az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója azt hangsúlyozta, feladatuk az volt, hogy kidolgozzák: miképpen lehet kifizetni a jogos járandóságot úgy, hogy közben fennmaradjon a kórház működőképessége. A célt sikerült elérni, így nyugodt körülmények között folytathatja gyógyító tevékenységét az egri egészségügyi intézmény – tette hozzá.

Dr. Vácity József a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója örömének adott hangot a megállapodás megszületése kapcsán azt hangsúlyozva, hogy az nem jöhetett volna létre a politikai akarat, az egészségügyi felsővezetés, valamint a kórház együttműködő támogatása nélkül. A most elért eredmény a betegek érdekeit is szolgálja – hangsúlyozta.

A kórházban működő szakszervezetek képviselői is méltatták az egyezség létrejöttét, hiszen az munkabékét, valamint jó légkört teremtett az egri intézményben.

Székely Tamás a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke kiemelte: külön köszönet illeti azt az 5 egri dolgozót, aki elindította az egész ügyet, valamint a helyi munkavállalókat és szakszervezetet, akik kiálltak igazukért.

Dr. Cser Ágnes a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete országos elnöke üdvözölte a megállapodás létrejöttét, majd arról szólt, hogy a felek közösen dolgozták ki azt.