Rekordösszegű támogatás a füzesabonyi sportnak

Rekordösszegű támogatásban részesült a TAO révén a füzesabonyi sportegyesület, ugyanis 28,5 millió forintot kaptak a kézilabda és a labdarúgás utánpótlásának neveléséhez – jelentette ki Nyitrai Zsolt, a Nagy Csaba polgármesterrel közösen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Füzesabony TV

Nyitrai Zsolt Füzesabony és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott elmondta: a város polgármesterével megválasztásakor elhatározták, hogy a több évtizedes stagnálás után azon dolgoznak majd, hogy Füzesabony elinduljon a fejlődés útján. Azóta számos eredményt értünk el közösen a helyi emberekkel – tette hozzá.

Most egy újabb jó hírt jelenthetünk be – folytatta -, amely a civil szervezeteket, konkrétan a sportegyesületet, a sportolókat s természetesen a szurkolókat, tehát az egész települést kedvezően érinti. Kifejtette, hogy véleménye szerint a polgárosodás egyik fontos eleme a sport, mert a fiatalok ezáltal tanulhatják meg, mit jelent győzni, veszíteni, csapatban gondolkodni, küzdeni, mindez pedig hasznukra válhat életükben.

Rekordösszegű támogatás a füzesabonyi sportnak

Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor kormánya 2010-ben vezette be a társasági adó sportcélú felajánlását (TAO), ami nagy segítséget jelentett a spottámogatás rendszerében. Jellemző, hogy az utóbbi öt évben kétszeresére nőtt az igazolt versenyzők száma, 300 új létesítmény épült, 500 pedig megújult. A TAO három cél megvalósítását szolgálja, illetve segíti: az ifjúság mindennapos testmozgását, azt, hogy hazánk minél több világversenyt rendezzen így javítva hazánk nemzetközi imázsát, de kiemelt feladat a sport infrastruktúrájának teljes megújítása is – fogalmazott.

Kijelentette, hogy Füzesabony történek eddigi legnagyobb sportcélú felajánlása érkezett, ugyanis a város egyesülete 28,5 milliós támogatást kapott, aminek minden helyi lakos örülhet.

Nagy Csaba polgármester, aki egyben a Füzesabonyi Sport Club (FSC) elnöke arról beszélt, hogy a kézilabdások 20, míg a labdarúgók 8,5 milliót kaptak, így egy cég jóvoltából a két szakosztály teljes évi keretét feltöltötték, mindezt eddig csak hosszú utánajárás után sikerült, ugyanakkor köszönetet mondott a város országgyűlési képviselőjének, aki közvetített a vállalat és a település között.

Hozzátette: a kapott összeget utazási költségre, a szakemberek bérére, valamint sportfelszerelések vásárlására fordítja majd az egyesület.