Adventi gyertyagyújtás és böjti fesztivál

A harmadik adventi gyertya meggyújtásának alkalmából mondott köszöntőt a helyiek, a turisták, a civil szervezetek, az egyház és az önkormányzatok képviselőinek társaságában Andornaktályán és Egerben Nyitrai Zsolt.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Andornaktálya országgyűlési képviselője a Böjti Ételek Fesztiváljának megnyitása, valamint a harmadik adventi gyertya meggyújtásának alkalmából mondott köszöntőt. Külön is üdvözölte Mihálygerge és Fülekkovácsi küldöttségét, a helyi önkormányzatot, a civileket, hagyományőrzőket és az intézményeket.

Mint elmondta, immár 6. alkalommal rendezik meg a településen a Böjti Ételek Fesztiválját, amely véleménye szerint Magyarország legszerethetőbb adventi fesztiválja, hiszen egyszerre szól a közösségekről, a civilekről s persze a gasztronómiáról is.

Adventi gyertyagyújtás és böjti fesztivál

A közelmúlt eredményeiről szólva hangsúlyozta: sikerült megoldani a tornaterem szigetelését, nyílászáróinak cseréjét, valamint az is jó hír, hogy a Nagykertet újra használhatják közösségi térként az andornakiak. Bővült a térfigyelő rendszer, átadták az új műfüves pályát a TAO hozzájárulás segítségével, a remélhetőleg minél hamarabb elkészülő elkerülő út pedig tehermentesíti majd a település közlekedését.

Mindez a helyi emberek életének jobbítását szolgálja – tette hozzá Nyitrai Zsolt, majd boldog, áldott ünnepeket kívánt a megjelenteknek.

Agócs Ottó, Fülekkovácsi polgármestere háláját fejezte ki a helyieknek a meghívásért, majd Vámosi László, a vendéglátók polgármestere bejelentette: a Böjti Ételek Fesztiválja bekerült a Heves Megyei Értéktárba.

Egerben a város és térsége országgyűlési képviselője hazánk legszebb adventi terének nevezte a felújított és fényárban úszó Dobó teret, ahol Aklan Béla Sándor evangélikus lelkész gyújtotta meg a rózsaszínű harmadik gyertyát, amely az örömöt jelképezi.

A megyeszékhely elért eredményeiről egyebek mellett elmondta: a TOP pályázat további 11 milliárd forinttal támogatja Eger fejlődését, a szerződések 100 százalékát még az idei évben megkötik, jövőre pedig kezdődhetnek a munkálatok. A Modern Városok Program keretében folytatódik a nemzetközi úszóközpont építése, a Nemzeti emlékhellyé vált egri vár rekonstrukciója, valamint nagy esély van arra, hogy évtizedek után végre elkezdik építeni az Egert az M3-as autópályával összekötő utat.

Azt kívánom – folytatta, – hogy mindenki élvezze az otthon melegét, várja a karácsonyt, miközben a város fejlődjön tovább a családok örömére és boldogulására. Ehhez kérjük az Önök támogatását, számíthatnak ránk, és mi is számítunk a város lakóira – zárta szavait Nyitrai Zsolt.