Díszlövés az Egri Bikavér tiszteletére

A hungarikummá vált első vörösbor tiszteletére Lőrincz György, ismert egri borász adta le a hagyományos díszlövést pénteken 15 óra 52-kor a várban, ahol Nyitrai Zsolt kezdeményezte: készüljön el a városban egy hatalmas, nívós falfestmény  – hasonlóan az ’56-os alkotáshoz -, amely  az Egri Bikavér kiválóságát hirdeti.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője a ceremónián – melyen jelen voltak a Borbarát Hölgyek és a borlovagrend tagjai is – elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy felkérhette Lőrincz György egri borászt, Heves megye nagykövetét, hogy végezze el a hagyományos díszlövést. Ennek apropója – tette hozzá -, hogy nemrégiben nyilvánították hungarikummá az első vörösbort, az Egri Bikavért.

Díszlövés az Egri Bikavér tiszteletére

Nyitrai Zsolt bejelentette: kezdeményezi, hogy – hasonlóan az ’56-os forradalom évfordulójára készült nagyméretű falfestményhez, amelyet vidéken Egerben készítettek el először – örökítsék meg egy szép falfestményen borvidékünk zászlóshajóját. Ez az alkotás hívja majd fel a figyelmet arra, hogy kiváló borunk immár büszkén viseli a hungarikum címet, ugyanakkor kifejezi az egri borászok és szőlészek iránti tiszteletet is, akiknek ez a siker köszönhető.

Díszlövés az Egri Bikavér tiszteletére

Lőrincz György arról is szólt, hogy nagy öröm számára a védjegy elnyerése, s arra biztatta borásztársait: mindenképpen használják ki a díj előnyeit, lehetőségeit, hiszen keményen megdolgoztak érte. Végül pontban 15 óra 52 perckor leadta a díszlövést a történelmi szakállas puskából.