Világszínvonalú lakó- és sportközpont épül Egerben

Egernek szüksége van az új lakások építésére, hiszen a megvalósuló újabb nagyberuházások és ezzel együtt a növekvő munkaerő-igény miatt százak költözhetnek és telepedhetnek le a városban – jelentette ki Nyitrai Zsolt csütörtökön a City Life Center alapkőletétele alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

TV Eger

A miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője az ünnepi eseményen elmondta: a kormány egyik legfontosabb feladata az adócsökkentés, a családok életének könnyebbé tétele, melynek egyik alapeleme az otthonteremtés. Ezért vezette be a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, népszerű nevén a CSOK-ot, amiről igen kedvező adatok láttak napvilágot – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

A felmérésekből kiderül, hogy az emberek 97 százaléka ismeri, 77 százaléka pedig határozottan támogatja az otthonteremtési kedvezmény rendszerét, így kijelenthetjük – tette hozzá -, hogy a CSOK nemzeti üggyé vált hazánkban, ezért azt tovább kell folytatni a jövőben is.

Világszínvonalú lakó- és sportközpont épül Egerben

Mint kifejtette, immár 39 ezren vették igénybe a kedvezményes lehetőséget mintegy 100 milliárd forintnyi összeget igényelve otthonuk felépítéséhez. Mindez azonban nem csupán a közvetlenül érintett családok számára kedvező, hiszen a nagyarányú építkezések elindítása a gazdaság élénkítésével is együtt jár: 10 ezer lakás építése 0,5 százalékos gazdasági növekedést, valamint 14 ezer új munkahelyet jelent. A mostani egri beruházás előnye tehát az is, hogy a megyeszékhelyen új építésű ingatlanok valósulnak meg, mindez álláshelyeket teremt, a sport és szabadidős létesítmények pedig élénkítik a turizmust – fejtette ki Nyitrai Zsolt.

A honatya emlékeztetett arra is, hogy néhány hete szerződést írtak alá a ZF Hungária vezetőivel és a külgazdasági és külügyminiszterrel egy újabb nagyberuházás megvalósításáról, amely 800 munkahelyet teremt Egerben. Az épülő lakások segítenek abban is, hogy a városban telepedjenek le a gyár leendő dolgozói.

Az országgyűlési képviselő megköszönte a befektetők bizalmát, ugyanis az új egri lakó- és szolgáltató központ száz százalékban magántőkéből, több mint 1 milliárd forintból valósul meg.

A beruházók nevében Tóth Áron, valamint Kathi Béla sokszoros testépítő és erőemelő világ- és Európa-bajnok köszöntötte a megjelenteket, majd Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, egykori egri pólós, Eger díszpolgára fejezte ki örömét a készülő lakó – és sportkomplexum kapcsán. Mint elmondta: nem csupán az élsportolók, de a feltöltődésre vágyó egri emberek is élvezhetik majd a létesítmény kiváló szolgáltatásait.