Köszönet és megbecsülés a rendőrségnek

A rendőrség napja alkalmából köszönetet mondott a kormány és a kormánypártok nevében a rendőröknek és a rendőrségi dolgozóknak munkájukért Nyitrai Zsolt hétfőn Budapesten.

A miniszterelnöki megbízott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a tömeges bevándorlási hullám kezdete óta Európában állandósult a terrorveszély, és „ahol a migránsok megjelennek, ott megsokszorozódnak a bűncselekmények”. Szerinte azonban Magyarországon ez nincsen így, itt biztonságban lehet élni, és ez jelentős mértékben köszönhető a rendőrség és a magyar rendőrök munkájának.

Köszönet és megbecsülés a rendőrségnekFotó: fidesz.hu

Nyitrai Zsolt április 24-e, a rendőrség napja alkalmából a kormányzat és a kormánypártok köszönetét és megbecsülését tolmácsolta a rendőröknek és a rendőrségi dolgozóknak, akik – mint mondta – védik a határokat és a biztonságot, és felelősségteljes munkájukat az év minden napján, hétvégén és ünnepnapokon is végzik. A politikus azt is megköszönte a rendőröknek, hogy szakmailag profin biztosították az elmúlt időszak tüntetéseit. Jelezte: a kormány a Zsaru magazinban, hirdetésben is köszönetet nyilvánít a rendőrségnek.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: 2010-hez képest a magyar rendőrség létszámában, eszközeiben és szervezetileg is jóval erősebb lett. A magyar rendőrök új autókat, új egyéni védőfelszerelést és korszerű határvédelmi eszközöket kaptak, valamint anyagi elismerésben is részesültek, hiszen 2015-ben elindult az életpályamodell, amelynek köszönhetően 2019-ig átlagosan 50 százalékkal többet keresnek majd – ismertette.

A politikus szerint ez azért fontos, mert ilyen módon vonzóvá lehet tenni a rendőri pályát.

(MTI, kormany.hu)