Az Egri Bikavér lehet Budapest hivatalos bora

Nyitrai Zsolt egy egri borászokból álló küldöttség kíséretében járt kedden Tarlós István budapesti főpolgármesternél, aki bejelentette: javasolja a közgyűlésnek, hogy a hungarikummá vált Egri Bikavér hivatalosan is legyen „Budapest bora”. A találkozóra az Eger és Budapest között kötött együttműködési megállapodás jegyében került sor.

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott, Juhász Ádámmal, Gál Tiborral, Demeter Csabával, Bolyki Jánossal, Csutorás Ferenccel, valamint Szilágyi Réka szakértővel – mint ismert, utóbbiak a szerzői a készülő, Egri Bikavérről szóló kiadványnak – látogatott el Tarlós Istvánhoz, Budapest főpolgármesteréhez.

Az Egri Bikavér lehet Budapest hivatalos bora

A jó hangulatú megbeszélésen szó esett a további eredményes együttműködés lehetőségeiről is, ami tovább erősítheti az Eger és Budapest között fennálló testvérvárosi kapcsolatot.

Az egyeztetésen Tarlós István bejelentette: a tavaszi ülésszak utolsó közgyűlésén azt javasolja majd a Fővárosi Közgyűlés tagjainak, hogy a hungarikummá nyilvánított első vörösbor legyen hivatalosan is „Budapest bora”, s a megtisztelő cím birtokában a rangos, reprezentatív ünnepi rendezvényeken az Egri borvidék zászlóshajója kerüljön az asztalra.